Macskát vagy nyuszit kérjek szülinapomra? Felpontozom azt, aki értelmesen válaszol!
Már nagyon régóta szeretnék egy cicát, vagy egy nyuszit, de nem tudom melyiket. Melyikkel lenne jobb szerintetek? Véleményeket és tapasztalatokat szívesen várok! Tudni kell, hogy panelházban lakunk, tehát nem tudom hogy egy cica mennyire érezné itt jól magát. De a nyuszi meg nem tudom hogy mennyire okos állat, bújós-e, meg ilyesmi?
Ki mit ajánl? A választásotokat kérlek indokoljátok meg!
Köszönöm szépen előre is!:)
Kedves Kérdező! Ha olyan nagyon rég óta szeretnél cicust vagy nyuszust hogyhogy nem néztél utána az olyan alap dolgoknak, hogy " egy cica mennyire érezné itt jól magát" meg a nyuszi "mennyire okos állat, bújós-e, meg ilyesmi?" Tőlem maximum plüss állatot kapnál.
Ettől függetlenül megosztom veled a megfigyeléseimet, hátha okosabb leszel tőle. A rokonságban van egy halom kinti macska, 2 panelmacska, meg volt 2 db nyúl (R.I.P.).
- Mindkét állattal vért lehet izzadni, ha elcseszed a nevelését.
- Mindkét állatot oltani kell. Meg ivartalanítani is (a bagzó macska kibírhatatlan, mindkét faj hímjei jelölnek, az ivaros lány nyuszik territoriálisak).
- Mindkét állat szobatiszta tud lenni.
Az eget verő különbség számomra ott kezdődik, hogy a cica ragadozó, a nyuszi meg zsákmányállat. Nyilván nagyon más temperamentum a kettő és nagyon más jellegű foglalkozást is igényel.
Macskával gyilkolósat kell játszani: labdagyilkolás, műegérgyilkolás, botos játék gyilkolás. Panelban a te feladatod lemozgatni, szórakoztatni. Ha nem fárasztod le, elszórakoztatja magát: legyilkolja a melltartód, a fotelt, a karácsonyi kaktusz, a lábfejed...
Nyuszival nincs tapasztalatom. Nyilván mivel menekülőállat, azzal nem fogod lenyűgözni, hogy fél óráig mozgatsz előtte egy madzagot. Szóval itt jönne az a rész, hogy alaposan utánanézel, hogy hogy kell a tepsifülest kézhez szoktatni, hogy kell vele kommunikálni stb. Nekem meg nem véletlenül nincs normális tapasztalatom nyúllal: rokonok sajnos előbb hülyére terrorizálták, majd kinyírták mindkét nyulukat.
Ajánlott blog: [link]
Még egy dolog: a nyuszinak nagyon érzékeny a gyomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!