Hüllő postázása?
"azt meg te sem gondolod, hogy angol postás fogja ideküldeni? Arról nem is beszélve, hogy a repülőn hogy utazik? Logika..."
Én azt kérdeztem, hogy HAZÁNKBAN lehet-e postázni. Ahhoz meg nem kell repülő. Milyen angol postásról beszélsz? Ezt nem értem...
Kicsit régi ez a topic, de itt még mindenki vígan postázta a pókokat.
Bács-Kiskun megyében lakok, Kalocsa közelében, semmilyen t enyésztőt nem találtam. Állatkereskedésben 1,5 éves gekkók vannak, 8 ezer forintért, és olyan vékonyak mint az ujjam, ezért ott csak legvégső esetben vennék.
mi postán kaptuk a tenyésztőtől a gabonasiklót, és nem volt semmi baja.
azt mondta ő már több ezret postázott, teljesen jól működő rendszer.
12. Élő és élettelen állatok, állati testből származó nem fertőző váladékok és anyagok
A levél és postacsomag küldemények nem tartalmazhatnak élő vagy élettelen állatokat, állati
testből származó váladékokat és anyagokat (pl.: ürüléket), kivéve: az értéknyilvánítás nélküli
levélküldeményeket, melyekben küldhetők méhek, piócák és selyemhernyók, valamint a
kártékony rovarok élősdijei és pusztítói, melyek e rovarok vizsgálatára szolgálnak és
amelyeket hivatalosan elismert intézetek küldenek egymásnak. A Drosophila törzsek
(muslicák) orvosbiológiai kutatások céljából a hivatalosan elismert intézmények közötti
forgalomban, levélküldeményben (kivéve az értéknyilvánítás többletszolgáltatással feladott
küldemény) feladhatók.
Élettelen kullancsokat az esetleges kórokozóval történő fertőzöttség vizsgálatát elvégző
laboratóriumoknak címezve lehet levélküldeményként postára adni az erre rendszeresített
csomagolásban.
Méh tartalmú garantált kézbesítési idejű küldeményt a postával kötött külön írásba foglalt
szerződésben foglalt feltételeknek szolgáltatóhelyeken lehet feladni.
A fentit linkeltem én is... Legálisan nem lehet, az a lényeg. Hagyományos postával semmiképp nem. Futárral lehet, ha vállalja, drágán.
"mindenki vígan postázta a pókokat" -- vígan, de illegálisan...
De én találtam oldalt, ahol (ILLEGÁLISAN) mindenki vígan postázta a gekkókat.
Szóval nézd, elviekben, gyakorlatban akadálya nincs, csak törvényileg gázos. És 50-50%, hogy lebuksz vagy hogy nem forog annyit a postás kezében a csomag (pl. fejjel lefelé, oldalra döntve stb.) kerül a csomag a kocsiba, hogy az állat ne kapjon sokkot. De kb. 20-30 ember nem panaszkodott, hogy baj lett volna, szóval te döntesz igazából, meg a tenyésztő.
A magyar postánál, sőt több futárcégnél nem csak állatot, de még növényt sem lehet postázni.
Hivatalosan.
Gyakorlatilag lehet.
Bár ilyen fagyos időben nem ajánlott.
És te komolyan rábíznád a magyar postára szerencsétlent!?
Sajnos vagy nem, sokan megteszik. Nem nézem le a hüllőket, de ezek mégsem tengeri malacok. A pók, a hüllő viszonylag jól bírják a strapát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!