Kakast viszik vágóhidra hol vágják le?
Csak én meg Gabica írtunk.
Van, amit már 8 hetesen lehet vágni, most megnéztem, mert nem emlékeztem rá. De ez most lényegtelen, a lényeg, hogy húsfajtánál a kakas is csirke még 12 hetesen is, így ott vágják őket, ahol a 12 hetes tyúkokat. Eben a korban ugyan olyan puha a húsa.
A tojó fajták kakasaival nem tudom mi van. De kakas akkor is kell ott, ahol a csirkéket tenyésztik, mert csak meg kell termékenyíteni a tojást.
Én például tudom, hagy Hajdúnánáson van egy vágóhíd, ahol a csirkétől kezdve a pulykáig mindent vágnak, kopasztanak. Egész biztosan van ilyen máshol is.
Meg még ez: https://www.youtube.com/watch?v=Y4E0ngRUkPc
Fiatal kakast ott, ahol a fiatal tyúkot. Mind a kettő csirke.
Felnőtt kakast pedig olyan vágóhídon, ahol háztól hozott baromfit vágnak, mert az iparban nem tartanak felnőtt kakast levágásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!