Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért "hal meg" rendszeresen...

Miért "hal meg" rendszeresen a törpehörcsögöm?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy van egy ilyen jelenség, hogy "hibernálódik" és ha felmelegítjük, akkor magához tér. Rendszeresen lemerevedik, ki sem nyitja a a szemeit, nem mozdul, a teste kihűl, teljesen halottnak tűnik. Ezt állítólag a hőingadozás okozza. Ha felmelegítem, akkor lassan magához tér és újra a régi. Mit csináljak fele, hogy ne legyen ilyen? Félek, hogy egyszer belepusztul, ha épp nem veszem észre és nem melegítem fel időben. Van alatta forgács bőven, van egy kis házikója, ahová beássa magát, radiátor előtt van, mégis kihűl. Mit lehetne még tenni?
2010. jan. 15. 11:11
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

A hõmérséklet lehûlése úgynevezett torpor-állapotot idézhet elõ a hörcsögöknél. Minden életfolyamatuk lelassul, külsõ ingerekre nem reagálnak, sõt úgy tûnik, mintha nem is lélegeznének. Könnyen hihetõ róluk, hogy elpusztultak, ám amennyiben újra melegebb környezetbe kerülnek az állatok, felébrednek, ezért hiszik azt sokan, hogy a hörcsögök vissza tudnak térni a halálból.

Ennyit találtam sajna csak róla:(

2010. jan. 15. 11:20
 2/8 anonim ***** válasza:
34%
hol tartod az udvaron:S ?
2010. jan. 15. 11:22
 3/8 A kérdező kommentje:
Radiátor előtt forgáccsal teli akváriumban, kis faházikóban.
2010. jan. 15. 11:30
 4/8 anonim ***** válasza:
68%
Valami nem stimmel ezzel a hörivel, vidd el állatorvoshoz, bugyoláld be jól ruhába, és majd ő megmondja, mi van vele.
2010. jan. 15. 11:32
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
ez tényleg fura, főleg ha radiátor mellett tartod, forgácsban
2010. jan. 15. 11:34
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

A mi lakásunkban kb.19-20 fokra van állítva a fűtés, az én szobámban ebből kb.18 fok van(lecsavartam a radiátort), de a hörcsögöm nem hibernálódik. Szerintem is valami baja lehet a tiédnek, ha ilyen melegben is bealszik. Kérdezz meg egy állatorvost, neki mi a véleménye! Ne félj, egy 300 ft-os kisállat vizsgálatáért nem fognak ezreket kérni!

Ugye megírod, hogy mi lett az eredmény?

2010. jan. 15. 11:54
 7/8 anonim ***** válasza:
51%
Az enyém 4 éves pályafutása alatt összesen 4 szer merevedett meg de teljesen.. A 3. alkalom után jöttünk rá, mi lehetett a gond, és a 4. alkalom igazolta. Banánt evett!!! Ezért. Mert ugye egyébként főleg itt termő gyümölcsöt-zöldséget adtam neki, meg magkeveréket. Az állatorvos mondta, hogy a banántól teljesen leáll az emésztése. Rossz volt nézni. Minden alkalommal magától jött helyre 2-3 órán belül.
2010. jan. 15. 12:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem kap banánt. Répát, paprikát meg almát néha. Illetve 1x mandarint kapott. Amúgy a ricát nyomja nagyon, néha meg magkeveréket, szárított tök héjat.
2010. jan. 15. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!