Megeszi a virágainkat a meztelen csiga. Állatkínzás lesózni őket?
Én sajnálom megölni őket.
Barátnőm pedig lesózza.
Szerinte puhap*cs vagyok.
26F
Kíváncsi vagyok, hogy a kacsa begyében mennyi ideig tart a csiga szenvedése, de szerintem lassabban pusztul el, mint sózásra. Csak éppen nem látjuk.
Egyébként a vad és némakacsa is megeszi a meztelencsigát, sőt a tyúkok is, már amelyik "be van tanítva".
A futókacsa ugyanúgy lelegeli a kertet, mint az előbb írt baromfiak, így nem értem, hogy miért lett oly felkapott e témában a futókacsa.
Nekem is volt futókacsám, több százat keltettem...
A fő probléma, hogy a meztelencsigák inkább éjszaka aktívak, míg a futókacsa nappal.
Én úgy védekezek ellenük, hogy éjjel kimegyek fejlámpával és összeszedegetem a csigákat, majd másnak odaadom a tyúkoknak és megeszik.
Ha nappal látom őket és nincs kedvem összeszedegetni, akkor vagy rájuk lépek vagy félbevágom őket késsel/ásóval...
Hozhattok nekem csigát én újrahasznosítom őket.
Ja és nem csak állatkínzás, hanem a túlzott só kijuttatás még környezetszennyező is.
Akkor inkább műtrágyával szórd őket.
Az utolsó mondatodra válaszolva: a barátnőd már csak tudja. :-)
Egyébként meg a csiga kártékony, ha meztelen, ha nem. Félbevágsz egy üdítős flakont, beásod a földbe, beleöntesz egy deci sört, esetleg meleg vízben oldott élesztőt, s reggelre tele lesz csigákkal. Ezután eltöprenghetsz, hogy hogy tudod kevés szenvedéssel kinyírni őket.
"Kérdés: a kacsa általában egyben nyeli le a csigákat, vagy több darabban?"
Egyben nyelik le, de általában a tyúkok is, mert féltik a többi tyúktól így gyorsan behabzsolják őket egészben.
Annyit még hozzáteszek, hogy ezen a hőmérsékleten már nem túl aktívak a csigucik, de ahogy "beindulnak", jól működik a fenti módszer -az élesztőssel talán még jobban (a sörrel "válogatósak"). A sózás is bejön, de:
-egyenként besózni őket "unalmas", másrészt
-másnapra kiengedik az összes "nedvüket", s gusztustalan összetakarítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!