Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért hiszitek, hogy a kiabálá...

Miért hiszitek, hogy a kiabálástól megtanulja az állat, hogy mit kell tegyen?

Figyelt kérdés

Nekem pl a nyulaim le se sz@arják, ha kiabálok nekik. Ja és mindenütt azt ajánlják, hogy csak mondjak-kiabáljak velük. Mert persze ha lepisil a nyúl, akkor annyit kell mondjak türelmesen, hogy "Jaj, kicsi nyulam nem kellett volna".

De ebből nem tanulja meg! Miért tanulná? Miért hiszitek, hogy így megtanulja?

Ja, és ne is beszéljünk a kutyákról. Mert a ti elvetek szerinte elég egy annyi, hogy "Nem szabad kiásni az ágyást". -.- Ebből nem tanulja meg! Miért hiszitek, hogy megtanulná ennyiből?

2014. aug. 6. 09:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Mert veled ellentètben drága tudatlan barátom, mi tanultunk etológiát, ès aszernt az állat èrti a hangerő, hangszìn ès az ordìtással együtt járó nonverbalis kommunikáció hordozta üzenetet, szóval az arrogáns megjegyzèseid helyett inkább tanulásra kène fordìtani az időt...
2014. aug. 6. 09:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Persze, s akkor még ide írjátok ki, hogy hol tudtok elektromos nyakörvet venni. -.-
2014. aug. 6. 09:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Elektromos nyakörvet... Nyúlnak????
2014. aug. 6. 10:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem, kutyának. De akkor is, azt várjátok (sokan itt), hogy nyugodtan mondjam a kutyának, hogy ne ássa ki a virágokat. -.-
2014. aug. 6. 10:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Nos, elektromos nyakörvet nagyjából bármelyik állatflszerelés webshopban találsz gondolom, mindjárt ránézek, mer azt sosem kerestem...

Amúgy azt szokták tanácsolni, hogyha rajtakapod a kutyát - esetünkben pl a virágágyás lerombolásán - akkor kell rákiabálni, hogy érezze a dühöt a hangodban, esetleg mellé lehet dobni műanyag flakont, amiben vannak kavicsok.

A lényeg, hogy kizökkenjen, és tudatosuljon benne, hogy rosszat csinál. Ehhez nem kell megütni, és megrázatni sem kell. Ha elég indulat van a hangodban, a kutya nagyon is fogja tudni hogy rosszat csinált.

Ha nem tudod rajtakapni, akkor hiába bünteted, nem tudja miért kapja...

Az meg megint más kérdés, hogyha tele van energiával és unatkozik jó eséllyel újra ásni fog. Vagy szétrág valamit. Vagy megszökik.

2014. aug. 6. 10:50
 6/8 A kérdező kommentje:
De nem csak az. Pl. amikor a nyulam lepisil vagy lesz@ar (amikor az ölőmbe van) akkor is itt az mondják, hogy csak kiabáljam le a fejit, de a nyulat az a hang nem érdekli. Na meg persze, én vagyok a rossz, mert kis ütéssel leszoktattam az egyik nyulamat erről. -.-
2014. aug. 6. 10:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Tévedtem, nem annyira a sima állatfelszerelés webshopokban árulják az elektromos nyakörveket.

Itt pl van

[link]

Az más kérdés, hogy én soha a büdös életben fel nem tenném a kutyámra...

Ami a nyuszikat illeti, nem értek a nevelésükhöz, sosem volt házinyuszim, így fogalmam sincsen hogy lehet leszoktatni az ilyesmiről. Nekem csak macskával van tapasztalatom, na annál beválik a lila fejjel rákiabálás, kár hogy csak pár percig hatásos, mert amint lement a vércukrom folytatja, ha olyan kedve van :D

Mondjuk én őket sem ütöm meg, de cserébe elvárom, hogy ne karmoljanak, és ez működik is...

2014. aug. 6. 10:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Én se vennék soha az életbe. De a Nyulak tényleg le se sz@rják, hogy mit mondunk, úgy mint a tengerimalac. Eszik-alszik és a lepisil és megszólítsuk, ő figyelembe se veszi. Ezért kell kicsit ütni. Meg pláne nem veszek én kutyámnak haszontalan vackokat. -.-
2014. aug. 6. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!