Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz egy képzés...

Mennyire nehéz egy képzés alatt lévő lóval elfogadtatni a lovas súlyát?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert olyan lovat már lovagoltam be amelyik ha tartották a fejét akkor tűrte a lovast a hátán, állva és lépésben, de ha elengedték, akkor azonnal ledobott mindenkit. De őt előtte nem futószárazták, csak ennyit tudott. És van egy csikóm ami már abban a korban van, hogy tavasszal elkezdem futószárazni. Azt nem tudom hogy mennyire nehéz azt megtanítani neki, mint amit az az előző ló tudott, amikor hozzám került. Mert amúgy én elég jó lovasnak tartom magam, nem nagyon szoktam esni, pedig voltak azért már éles helyzeteim, tehát szívesen hozzászoktatnám a lovashoz. És lenne másik ember (nálam tapasztalanatlanabb) is aki futószárazza alattam a lovat, szóval ezzel nem lenne gond.
2010. jan. 11. 18:46
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Persze hogy van anyja, apja, de úgy gondoltam 0-ás csikóm van. És nem én vettem, hanem kaptam ajándékba, tavaly a szülinapomra (ilyentájt van). De tényleg kaptam, nem kértem, csak mondtam amikor erről beszélgettünk, hogy egyszer szeretnék egy szép fekete lovat, és kaptam is, de nem számítottam rá. De nem ő volt az első lovunk, akkor már volt három, és ő a negyedik, de több férőhelyünk nincs is. Azt meg még nem mondtam, hogy kanca.
2010. jan. 18. 19:41
 12/12 A kérdező kommentje:
Ha valakit esetleg még érdekelne a dolog, a lovam kiképzése nagyon jól halad, nem volt nehéz megtanítani arra, hogy a lovast vigye. Bent már szépen elvisz lépésbe, ügetésbe, vágtába is, a fordulatokon még van csiszolni való, de nem vészes, és dolgozunk rajta, meg vágtába néha bakol - de ez bármelyk lónál előfordul. Nemsokára megejtjük az első tereplovaglást is reményeim szerint. :)
2010. júl. 27. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!