Szerintetek lehetséges a fajok keveredése? Például kutya és róka?
Figyelt kérdés
2014. júl. 12. 10:28
1/6 anonim válasza:
Genetikai állományuk majdnem egyforma, de az a majdnem akkora különbséget hordoz, hogy a kereszteződés nem lehetséges.
2/6 anonim válasza:
Jó kérdés.
Akár lehetséges is lehet, hiszen észak-amerikában a prérifarkas és a szürke farkas keveredett, szaporodni képes utódokat hoztak létre, így kialakult egy nagyobb méretű prérifarkas alfaj.
A ló és a szamár is tud közös utódot létrehozni, vagy akár a tigris és az oroszlán, stb... ezek azonban általában sterilek (szaporodni nem tudnak).
Én úgy tudom létezik kutya/róka hibrid.
3/6 A kérdező kommentje:
Én találkoztam olyan állattal, azért kérdezem hogy igaz lehet e
2014. júl. 12. 11:07
4/6 anonim válasza:
Rókával nem, eltérő a kromoszómaszámuk, a kutyaféléken belül más nembe tartoznak. Ahogy a link is írja, a Canis nemen belül lehetségesek hibridek, tehát kutya, aranysakál, farkas, prérifarkas, etióp farkas és dingó képesek lehetnek keveredni, de más nemhez tartozó kutyafélékkel (róka, hiénakutya, nyestkutya, fennec) nem.
5/6 A kérdező kommentje:
hát nemtudom honnan szalajtották azt a kutyust, de aztán el is pusztult mert valami baj volt a keveredésével kapcsolatban, szóval kitudja :D
2014. júl. 13. 01:10
6/6 anonim válasza:
szerintem tudnak közösülni, de onnan már csak egy kis lépés a degeneráltság a belterjesség és a redneck kutyarókák akik délamerikán élnek és mindig elmennek a nascarra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!