A bagoly le akarta vadászni a kiscicám?
Figyelt kérdés
Kimentünk egy kis esti sétára, ilyenkor rengeteg bagoly van, az egyik a fán ült, mikor közel mentünk hihetetlenül elkezdett vertyogni. Egyre közelebb repült, majd elkezdett felettünk körözni kb. 2 méterrel tőlünk. Ekkor már kezemben fogtam a cicust, magamhoz szorítottam. Vagy 5 kört megtett, majd visszaszállt a fára sipákolni. Ezután megint elkezdett körözni. Általában magas, éles hangja van a baglyoknak, de most más hangot adott ki egymás után kétszer mélyet, majd egy kis szünet és újra két mélyet. Minél közelebb mentünk annál hangosabb volt, kivéve mikor körözött. Lehet csak a fiókákat védte, de nagytermetű volt, szóval simán elképzeltem, hogy a kandúromra feni a fogát.2014. jún. 9. 23:57
1/4 anonim válasza:
Valoszinuleg igen. A nagyobb baglyok siman esznek macskakat. Foleg novendekeket.
3/4 mantis religiosa válasza:
Utóbbi a valószínű. Előfordul, hogy házi kedvenceket is zsákmányolnak, de a bagoly pont arról nevezetes, hogy nesztelenül vadászik, nem hívja fel magára a figyelmet. Nekem a foximat "nézte ki" egyszer egy bagoly magának. Sötét volt, és csak egy fehér folt volt az égen, akkor ismertem fel, hogy mi az, mikor közelebb jött, hallani egyáltalán nem lehetett.
4/4 anonim válasza:
Ezek a ragadozómadarak nem szívbajosak, nem értek hozzájuk, de engem egyszer úgy megkergetett egy nagy rét közepén valamilyen nagy dög madár, azóta is azon röhögök.
Ott voltak a kicsinyei a közelben, még láttam is a nagy fészket, a kis kopasznyakúakkal, továbbmentem, akkor támadott le, valami ölyv lehetett, vagy héja, nem tudom, de felkaptam egy botot, és avval hadonásztam felé, de tojt rám, kénytelen voltam elfutni. :-)
Végülis teljesen igaza volt, csak betojtam nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!