Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mennyibe kerulhet egy ló?

Mennyibe kerulhet egy ló?

Figyelt kérdés
2009. dec. 28. 13:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Fajtától függ.

100000-től,a csillagos égig.Az ár a fajtától, a kortól és sok mindentől függ.

De a lótartás nem olcsó.

2009. dec. 28. 13:22
 2/12 anonim ***** válasza:
általában 2.000 000 egy szép egészséges fiatalabb ló /fajtától függ ) és igaza van az elöttem való válaszolónak tényleg nem olcsó ám a lótartás remélem tisztában vagy azzal ,hogy 2 hetente patkolni kell naponta cserélni az almát legyen mindig mozgásban még télen sem szabad elhanyagolni
2009. dec. 28. 13:30
 3/12 anonim ***** válasza:

tényleg lehet venni akár 200.000 Ft alatt is, de ezek a lovak általában nem képzett lovak ( szóval lehet hogy ráülni sem tudsz, mert nincsenek nyereghez szoktatva)...vagy öregek vagy túl fiatalok vagy nem fajtatiszták vagy "csak" elhanyagoltak.

de 2.000.000 körül már tényleg szép lovat lehet venni.

pl. (remélem bejön az oldal) [link]

2009. dec. 28. 13:58
 4/12 anonim ***** válasza:

lovasok.hu-n nézelődj. Vigyázz kitől veszed, inkább jól leinformálható helyről, mint kupectől. Vigyél magaddal egykét hozzáértőt is.

Ha papiros lovat szeretnél azt kb 300 ezertől találsz. Milyen lovat szeretnél, illetve milyen célra?

Az egyik előző rosszul írta patkoltatni 6 hetente kell. Ha 2 hetente van az árt a patának, ha meg mindig elhagyja a vasat akkor plusz vitamint kell neki adni, vagy sürgősen kovácsot váltani.

2009. dec. 28. 15:48
 5/12 anonim ***** válasza:

Ne haragudj második, de mióta kell egy lovat 2 hetente patkolni? 6-8 hetente szokás...

Kérdezőnek: attól függ, milyen fajta, hány éves, mén, kanca vagy herélt, mennyire és mire van kiképezve, egészségi állapota milyen.

De sosem megvenni drága a lovat, hanem eltartani...

2009. dec. 28. 18:26
 6/12 anonim ***** válasza:
18:26 vagyok. Amúgy egészséges hobbilovat olyan 600 ezertől lehet kapni.
2009. dec. 28. 18:26
 7/12 anonim ***** válasza:
Ami 600 ezer alatt van, az kicsit gyanús nekem...
2009. dec. 28. 18:29
 8/12 anonim ***** válasza:
juj de okosak vagytok! nekem 2 lovam van, mindkettő kocsizik és be is vannak lovagolva (az egyiket igaz inkább én lovagoltam be) és az egyik 300, a másik 200.000 volt, ráadásul az olcsóbb kanca. Makk egészségesek, 6-8 évesek és soha semmi bajuk nem volt. Nézelődhetsz a lovasok.hu-n is, de ez a 600.000 alatt gyanús ez akkora baromság!!! Ez olyan, mint pl. egy fajtiszta kutya is kerülhet 30.000-300.000-be, egy keverék meg ingyen is lehet, aztán egyáltalán nem biztos, hogy a fajtiszta okosabb, kedvesebb, vagy egészségesebb lesz! Nyilván a lovak nincsenek ingyen, csak vágóár fölött, de 200-250 ezerért már nagyon jó kis hobbilovat lehet venni! Főleg most, az elmúlt fél évben nagyon lementek az árak!
2009. dec. 29. 12:46
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor te inkább a szerencsés kivétel vagy, aki erősíti a szabályt. Én 600 alatt csak kiselejtezett egykori versenyzőket láttam, vagy pl. olyan kancát, aki meddő, vagy olyat, akin gyerekek ellovagolhatnak, de egy hosszabb tereplovaglás már lesántítja. Nyilván, ha ismerőstől veszel egy ismeretlen származású magyar félvért, akitől túl nagy teljesítményt sport terén nem kell elvárni, csak elé fogod a kocsinak "oszt jó van", esetleg ellovagolgatsz rajta, akkor reális lehet a 600 ezer alatt.
2009. dec. 29. 13:29
 10/12 anonim ***** válasza:

Oh, és:

Minden kutya fajtiszta, de nem minden kutya fajtatiszta...

Ha szeretnéd, szívesen elmesélem, mi a különbség egy 30 ezer forintos és egy 300 ezer forintos kutya között.

2009. dec. 29. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!