Mi baja a nyúlnak?
Azért nyalogat, mert az emberi bőr enyhén sós! Csinálj neki sókockát, mindig legyen előtte! A szénáját is enyhén meg kell sózni.
A nyúl az kapar! Minden házinyúlnak az üreginyúl volt az őse. Ebből következik az ösztönös kaparása.
A nyulat nem lehet fegyelmezni, tanítani, nevelni. A büntit sem fogja megérteni!
Ezért van az, hogy a nyúl nem a lakásba való!
Vidd ki a kertbe ketrecestül, árnyékos helyre tedd.
Ha nincs kert,mindkettőtöknek legjobb , ha odaadod valakinek, aki olyan helyen tudja tartani.
A húsvéti nyuszik álltalában elpusztulnak, ritkábban felnevelik és lábosban végzik! A házinyul sohasem az öregedéstől pusztul el!
Szia!
Mi nyuszikat tartunk, extra minit és óriást is.
1. Az extra mini oroszlánfejű nyuszim bent van a szobámban, a többi kint az udvaron.
2. Szinte akár milyen állatot lehet tartani lakásban, ha megteremted neki a megfelelő körülményeket.
3. A te nyulad egyszerűen unatkozik!
4. A nyúl éjszaka éled.
Az enyém rend szerint este 9 és fél 10 között kezd el zörögni az itatójával...
Nem mellesleg a nyúl tanítható állat, szobatiszta, szófogadó is, ha elég időt foglalkozol vele. Minden csak rajtad múlik.
Azért is nyalogathat, mert több simogatásra vágyik.
Kapar: valami nem tetszik neki, ki akar jönni ( az enyém a házában kapart,mert télen elcsúszott a szőrme, amin feküdt. Az éjszaka közepén felkeltem, megigazítottam és tátááám csend lett)
Az ilyen kellemetlen éjszakai randevúk elkerülése érdekében minden rágható dolgot elraktam a szobából (kábelek, zacskók!)és kinyitom az ajtaját estére. Így akkor jön ki amikor akar, és minket is hagy aludni.
:)
Remélem érthető voltam.
estefele szokott kaparni,amint elmegyek aludni rögtön kapar..2 percen belül..
és nemtudom hogy kéne vele játszani,de ha kiengedem estére feltud ugrani az ágyamra mert alacsony az ágyam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!