Feladathoz kérnék segítséget. Magyarországon minden elpusztult, és az én feladatom az állatokat visszatelepíteni. Hogy fognék hozzá? Honnan mit? Hova? Nem értem hogy kereshetnék erre rá.
Azzal kezd, hogy a flórára és a környezeti hatásokra vonatkozó körülményeket tisztázod. Azt is tudni kéne, hogy a kipusztulás minek a következménye (környezeti rehabilitáció).
Mivel az oxigéntermeléssel indul minden és a széndioxid feldolgozással,a növényzet (alacsonyabb rendűek is!, meg a gombák) állapotát is ismerni kéne.Aztán a mikrofauna az első (baktériumok, algák, palnktonikum a vizekben). Ezek után felépítheted a különböző életközösségeket (biomok) az élőhelyeknek megfelelő ökoszisztémákban. A jelenlegi ökoszisztémák és élőhelyek közösségeinek összetételét megtalálod a Magyarország élőhelyeit bemutató kiadványokban.
Az ezekkel azonos európai területekről, országokból tudod beszerezni az élőlényeket. Ügyelj arra, hogy a betelepített állatoknak megfelelő élőhelye és élelme legyen! A növényevőknél nagyon fontos az élőhelyi egyedszám, a szaporulat figyelése. A ragadozóknál a zsákmányállatok szaporulatát is figyeld!
A tápláléklánc összeállításakor ne "ugorj át" egyetlen állatcsoportot sem, mert bonyolult az összefüggés, és az egyes populációk összeomolhatnak túlszaporodás vagy táplálékforrás hiányában.
Nem tudom, hogy a feladatod kiterjed-e a vadállatkereskedelem és -szállítás jogi szabályozására (az csúnya kitolás lenne), de ha igen, figyelj arra is!
Apróság, de jó, ha figyelembe veszed: a költöző állatok időszaki tartózkodása a kipusztuláskor: melyek tartózkodtak nálunk, más éghajlatról, illetve az innen költözők épp itthon voltak, vagy a telelő helyeiken?
A házi állatok még viszonylag egyszerűek, ha a szabd legeltetést nem számítjuk. Tekintve, hogy nagyobb részt növényevők, tehát csak be kell szerezni külföldről.
Ha még eszembe jut valami írok. De jobb lenne, ha konkrétabb kérdéseid lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!