Ha egy támadó kutyát lefújok gázsprayvel, akkor a gazdája feljelenthet állatkínzásért és engem elítélnének? Létezik, hogy neki áll feljebb?
Egy ismerősömet parkos-erdős területen támadta meg egy kutya. Lefújta paprikasprayvel, amitől a kutya megvakult (fél órára) és a harapni akaró állatot egyszer még elrúgta magától talppal. Aztán odament a kutya gazdája (póráz nélküli sétáltatás) és ordítozott az ismerősömmel, hogy hívja a rendőröket, meg feljelenti állatkínzásért. Ismerősöm eljött és kész (vénember volt a gazda, ezért nem tudott utána menni).
Ha valahogy mégis megtalálnák a rendőrök, vagy esetleg más esetekben kihívni a gazda, akkor létezik hogy a védekezőt beviszik a rendőrségre, vagy eljárást indítanak ellene? A legjobb akkor mindig eltűnni a helyszínről?
Abban az esetben,ha közterületen póráz,és szájkosár nélküli
kutya támad,akár rád,akár a pórázon vezetett kutyádra,
a paprika spray a legelemibb védelmi eszköz.Ebbõl az ügybõl
a támadó kutya gazdájának lehet baja.
Köszi!
Én úgy tudom hogy mindig lelépni a célszerű. Rossz a rendőrség és a jogszolgáltatás Magyarországon. Akár kutya, akár ember ellen kellett védekezned, a legjobb egyből lelépni és soha el nem mondani senkinek, nem szólni róla senkinek, mert a végén még téged vesznek elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!