Miért pitbullt és annak a különböző keverékeit tenyésztik kutyaviadalokra?
Láttam ma egy megdöbbentő videót,ahol elmondták,hogy kutyaviadalra,pitbullt és annak a keverékeit tenyésztik amit nem igazán értek.Izmos,erős kutya ez igaz,de nem túl nagy. Egy kaukázusi vagy egy cane corso miért nem alkalmasabb erre a feladatra?
u.i.: Elitélem ezt a "sportot",csak azért kérdezem,mert láttam pár képet az amerika pitbullról,de láttam már ettől "erősebb" kutyát is.
Igen,ez így van.
De ha megnézel egy videót akárhol,ahol kutyaviadal van,csak pitbullt vagy ahoz hasonló kutyákat lehet látni.
no meg azért is mert az átlag kutyafajta az ellenfele nyakára támad, a pit meg oda harap ahova tud.
A második válaszolóhoz annyit fűznék hozzá hogy valószínűleg valami beltenyésztett vacak pit lehetett. Sajnos rengeteg ilyen van, de egy egészséges jól nevelt pit ugyanolyan sőt jobb kutya az átlagnál.
A rendkívül erős harapás, a különleges testfelépítés, izmosság, gyors mozgás, ügyesség,(amiket leírtak a többiek) mellett még azért is őket használják harcra, mert alacsonyabb az ingerküszöbük más fajtánál. Tehát míg pl. egy agár vagy spániel "elszámol háromig" (mérlegeli, van-e értelme összeverekedni), ha valaki támadni akarja, addig a pitbull/staffi nem... ezért is olyan rettenetesen nehéz harcoltatott kutyákat rehabilitálni, közösségbe helyezni, mert idegileg teljesen kimerülnek.
Van még egy viadalra használt fajta, a kangal (juhászkutya). Törökországban nagy hagyománya van a pitbull-kangal harcoknak.
Elég szomorú ez az egész viadal dolog, én nagyon elítélem.
ha kangalt és pitet ♫8sszeengednénk elszabadulna a poklok pokla.
na és még mellé beszúrnnánk egy staffit .
GYILKOS TRIÓ XDXD
jolvan bocsi érte de ez tényleg nagyon durva.
emígy szetetek e három közül melyik gyozne?
a.staffi
b.pit
c.kangal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!