Kiskamasznak kutyát, tininken akváriumot?
16 éves vagyok szeretnék egy komolyabb háziállatot, de a szülők nem engedik, általános helyzet. Meggyőzési technika érdekében olvasgatni kezdtem a kamaszok és az állatok kapcsolatát és az alább linkelt oldalon láttam először összeszedetten leírva, amit az én anyám is próbált magyarázni nekem.
Nem értek vele egyet, de nyitott vagyok arra, ha valaki "megmagyarázná" miért van ez így:
Pl. miért 13 korban lenne megfelelő kutyát venni a gyereknek? Nehezebben tudja nevelni, (rendben ha valaki elhivatott, de szerintem még fiatal egy 13 éves ehhez)kevesebb felelősségérzete van (elég sokat számít az a +4 év élettapasztalat is véleményem szerint) és ő is lesz 17 éves, és akkor is ott van a kutya (akiről gondoskodni kell)! Akkor az miért nem megfelelő, hogy 17 évesnek vesznek pl. kutyát?
(cikk alja)
Én 13 éves vagyok.
Az első kutyánk már rég meghalt mikor 12 voltam.
1.osztályos koromban kaptam egy macskát(aki még most is megvan). 10 évesen nagyon szerettem volna egy hörcsögöt. Sokat könyörögtem érte de végül sikerült meggyőznöm a szüleim. Szaporítótól vettük ezért csak 2 hónapig élt szegény. :( 12 évesen megint szóba jött a hörcsög de a szüleim nagyon ellenezték a régi miatt de mutattam nekik tenyésztők honlapját,meg hogy az árak is ugyanolyanok stb. így (nagy nehezen) kaptam egyet (nagyon cuki és kezes). Most tavasszal egy kiskutya volt a kapu előtt és sírt szegény. Nagyon megsajnáltuk és beengedtük. :)Sokat szoktam tanítani,nagyon okos és könnyen tanul. :)Én elég tapasztaltnak érzem magam egy kutyához. A cikk általánosságban írt szerintem. Mert 17 éves korban ugye sokat kell tanulni,meg buliztok meg minden. De mondjuk én soha nem feledkeztem meg a kutyámról és nem is fogok. De csomóan csak divatból vesznek kutyát mint pl.yorki,staff stb.
És szerintem inkább "állattapasztalat" kell nem élettapasztalat.
Egyébként szerintem bármikor,bármilyen háziállatot lehet tartani ha utána nézel. Én csomó cikket elolvastam a kiskutyák etetéséről,sétáról,tanításról stb. Egy kutya mondjuk első állatnak nehezebb mint mondjuk egy hörcsög de szerintem nézz utána alaposan. Szóval szerintem gondold át milyen állatra lenne időd.
Amúgy könnyen nevelem a kutyám és felelősségérzetem is van. És ha már 13 éves korod óta veled van akkor már nem fogod magára hagyni mikor 17 leszel. De attól még szerintem is hülyeség hogy valaki annyira nem foglalkozik az állatával hogy éhen hal vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!