Mit kell figyelembe venni egy díjlovaglásra alkalmas ló vásárlásakor?
Olcsó de jó nincs. Van olcsó és kevésbé rossz, meg jó és drága, úgyis mondhatnám, hogy nem véletlenül olcsó valami.
Először menj el egy lovardába, és tanuld meg az alapokat. Nem kárba veszett idő, és sok kellemetlenségtől megkíméled magad. Utána már nem fogsz ilyen hatalmas tudatlanságról árulkodó kérdést feltenni (nem sértés, kritika).
Ha nem akarsz várni, vagy te vagy jani a gáton aki majd megmutatja, akkor pedig kérj fel egy szakértőt, pl pár ezer forintért valaki biztos rád szánja az időt és segít lovat választani.
Ha te nem tudsz lovagolni, akkor belovagolt, tanult idősebb lovat vegyél. Ő fog neked sok mindent megtanítani. Olcsón ilyet nem kapsz.
Kérd ki olyan emberek véleményét a vásárláskor, akik értenek hozzá és azt is tudják, hogy te milyen szinten lovagolsz.
Tudom, hogy itt bármit meg lehet kérdezni, és hogy nem hasznos a válaszom, de nagyon kikívánkozik belőlem.
A kérdésedből az derül ki, hogy fogggalmad nincs a lovakról, ugyanakkor szeretnél egy saját lovat. Ez pont olyan, mint ha valaki Forma1-en szeretne indulni úgy, hogy azt se tudja, hol a gyújtás az autóban, de itt érdeklődne, hogy melyik a legjobb autómárka, ami olcsó, de jó a versenyzéshez... Abszurd.
A helyedben elmennék egy istállóba megtanulni lovagolni, lovat ápolni, egyáltalán, mindent megtanulni a lovakról, ami emberileg lehetséges, mégpedig szakembertől. Utána már nem lesz szükséged kérdésekre, magadtól is tudni fogod a válaszokat. Most viszont még a válaszokkal sem mégy semmire, amíg nem szerzel kellő tapasztalatot.
Vehetsz csikót, de akkor még 4 évig nem fogsz ülni rajta.
Ahogy egy előttem szóló is írta, tanulj meg lovagolni, aztán tanulj meg díjlovagolni és utána vegyél lovat. Akkor már tudod, hogy mire van szükséged, nert most még gőzöd sincs róla.
Így lehet, hogy lesz egy lovad, akivel nem passzoltok, kifizetsz tartásra egy csomó pénzt. Annyiért inkább menj lovasiskolába.
Amúgy tényleg rosszul fogalmaztam. Szóval: az olcsót nem olcsónak mondanám hanem inkább reálisnak vagy esetleg még ár alattinak is esetleg, a drága meg pl honnan tudom hogy jóval ár fölött adják a lovat? biztos van aki bepróbálkozik ár fölött eladni a lovát. Mi az ami pénzben növeli a lovak értékét? és igen, tudom hogy tudatlan vagyok, ezért szeretnék többet tudni :)
előre is köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!