Mit kell tudni a döglegyekről? (amin kukacok vannak) Mit csináljak ha bejön a lakásba? Mi van ha leszáll valahova és leesik róla egy kukac? Ha elszaporodnak ezek a kukacok? Hogy írtsam aztán ki őket?
"Selymes döglégy
(Lucillia sericata)
7-10 mm nagyságú, ragyogó aranyzöld potrohú, kékeszöld torú, fekete lábú. Lárvái főleg hullában, dögben, a rothadás késői szakában kb. 2 hét alatt fejlődnek. Elsősorban hússal és ürülékkel táplálkozik, de gyümölcsöt is fogyaszt.
Melegkedvelő, jó szaglású, gyorsan repül, a lakásba főleg zivataros időben téved be."
A kukacok nem rajta vannak és nem lepotyognak. A kukacok a légylárvák. A légypetéből fejlődnek ki. Petét pedig az oszló húsba, ürülékre rak. Ha véletlenül olyan húst ennél amiben ilyen lárvák vannak, akkor sem történne semmi bajod. Élő hússal nem táplálkozik. Valószínűleg a legnagyobb óvatosság ellenére is elég sok légypetét fogyasztunk el életünk során, talán még apró lárvákat is. :SSS
A kukacok nem szaporodnak el. Légy lesz belőlük (ha van mit enniük) és elröpülnek. Csak akkor maradnak helyben ha van táplálék. A döglégy esetében oszló hús, ürülék.
Én így tudom. :)
Szakértők, javítsatok ki ha tévednék.
Általában állatoknál van a legtöbb.Nálunk is a kertben a csirkéknél meg a kacsáknál.Leginkább a trágyákra szálnak rá ami friss meleg és láttam már olyan szirke ürüléket amiben már a légypeték sorakoztak.
Amugy meg a döglött állatokra is rámennek.Pár éve elpusztult egy kacsánk a nagy dudváktól nem vettük észre már egy ideje ott lehetett a kert végében csak amikor végigmentem a dudvákon akkor láttam meg hogy a légy kukacok százával nyüzsögtek már rajta és a húsát ették.Undorító látvány volt mert utálom a kukacokat.
Hatalmas forma vagy. Félelmedben parább dolgokat találsz ki mint bármi... :-)
Rosszul is volnék ilyenek valóban léteznének. De azt hiszem nem csak Én volnék aki szkafanderben nyomulna és hermetikusan zárna mindent. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!