Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ez csak egy elmélkedés. Ha...

Ez csak egy elmélkedés. Ha kiraknának afrikába kb 200db erősebb kutyafajtát fennt tudnának maradni?

Figyelt kérdés
Hát azért afrikában elég sok kemény állat van, ki kéne tenniük magukért a fennmaradás érdekében nemde? Mondjuk ha dobbermannok lennének(vágy bármi erősebb testalkatú pl.németjuhász,boxer,rottweiler)
2009. nov. 16. 15:36
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
Nem valószínű,hacsaknem úgy össze tudnának tartani,mint a hiénák,vagy a hiénakutyák.Egyedül semmi esélyük nem lenne,a nagyobb ragadozókkal szemben,de az élelem,és folyadék szerzés nagyobb gondot okozna nekik.
2009. nov. 16. 15:45
 2/9 anonim ***** válasza:
57%
Nem attól függ hogy erősebb-e, egy dp-s, fulladó kutyának egy perc esélye sem lenne. Szerintem két út lehetséges. Vagy valami nagyobb, de egyészséges fajta mint a farkasok, aki harcol az életéért vagy valami kicsi, és gyors aki relytetten éldegél.
2009. nov. 16. 15:46
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem éhenhalnának, vagyis úgy gondolom, hogy nemigen jutna eszükbe hogy pl leöljenek egy zebrát (bár nem is tudnának) lehet pl szurikátát vagy hasonló kisebb emlőst letudnának ölni de ahhoz meg gyorsnak kell lenni nagyon... szóval nem tudom, nem hiszem. Meg a kutyák hozzászoktak már a táphoz, főtt húsokhoz, nem hiszem hogy hosszú távon elbírná a gyomruk a nyers ételt, nem arra születtek hogy ilyesmit egyenek. Szerintem esélyük sem lenne a túlélésre. Még szerencse hogy ez csak elméleti dolog és a valóságban ez sose fordul elő :)
2009. nov. 16. 15:58
 4/9 anonim ***** válasza:
57%
Pedig tuti hogy ott is vannak kóbor kutyák.
2009. nov. 16. 16:00
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

De még természetfilmekbe besétálni egyet sem láttam :D

"És ilyenkor az oroszlánok tartják délutáni pihenőjüket a fák alatt, a rekkenő hőség elől enyhülést keresve... hopp, egy dobbermann jelent meg a távoli horizonton... a zebrák is ilyenkor inkább az itatókhoz menekülnek a meleg elől."

:D

2009. nov. 16. 16:24
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez azért kemény lenne:D
2009. nov. 16. 16:30
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

Nem az erősség számít, mert egy oroszlánnal szemben egy németjuhásznak is pont ugyanannyi esélye van, min egy yorkie-nak. Nem egy súlycsoportban vannak a kutyák és a vadon élő állatok.

Szerintem a "legesélyesebb" fajta az agár lehetne például, mert elég gyorsan fut (tehát tud menekülni), illetve erős és aktív a vadászösztöne (tehát tud vadászni, ezáltal élelemhez jutni).

No ez volt az elmélkedés, valójában pedig szerintem a kutyáknak esélye sem lenne a vadonban. Gazda mellett vadászkutyaként vagy megfigyelőként (társként) persze, ott lehetnek, de önállóan semmiképp sem életképesek. A 1000 éve történt háziasítás óta nagyon sok minden megváltozott bennük.

2009. nov. 17. 12:15
 8/9 anonim ***** válasza:
73%
A kutyát azért nevezzük ma háziállatnak,nem vadállatnak,mert nem tud életben maradni a vadonban.Az utcán lehet,de afrikában 0 az esélye.Nem a ragadozók jelentenék nekik a fő gondot szerintem,hanem a táplálékszerzés.
2009. nov. 17. 21:28
 9/9 anonim ***** válasza:
valójában életben tud maradni a vadonban,de akkor születése óta ahhoz kell szoktatni hogy vadásszon és ne ragaszkodjon senkihez,pl mexikóban még mindog élnek kutyák a szabadban,akiket nem etet senki,maguknak vadásznak kisebb állatokat.láttam!
2011. ápr. 4. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!