Miért képzeli mindenki azt hogy ha valakinek beteg az állata annak KÖTELEZŐ orvoshoz vinni?
amikor súlyos beteg vagy, akkor te is mész orvoshoz
ha befogadsz egy kutyát, akkor onnantól kezdve te tartozol érte felelősséggel, rajtad múlik az élete
Na pont erről beszélek, ezt nem értem...
Ha van egy kóbor jószág befogadom, és nem garancia hogy ő x idő múlva beteg lesz. Lehet beteg lesz lehet nem.
És attól hogy nekem nincs úgy pénzem, hogy elvigyem orvoshoz, attól még sok mindent megteszek értük.
Nem értem ha lehetőség van egy állatot megmenteni(aki alapból nem beteg), akkor hagyjam ott azzal a gondolattal hogy ugyan hagy dögöljön már meg itt mert ha egyszer beteg lesz akkor én valószínű nem tudom orvoshoz vinni.
Na meg a másik ha nekem volna valami súlyos betegségem, vagy akár csak egy műtétem, na ott is gondba lennék az anyagiak miatt.
Sokan befogadnak kóbor állatokat, ez szép és jó dolog.
De valóban, a legtöbben azért nem kóbor állatoknak a tulajdonosai, hanem vagy vásárolták az állatot, vagy menhelyről örökbe fogadták. Nos, e két dolog azt feltételezi, hogy ha venni akarnak, vagy örökbe akarnak fogadni, hogy valaki a saját döntéséből felelősséget vállal egy állat életéért. Ez pedig azt jelenti, hogy ha beteg, akkor a legmegfelelőbb gyógyulási esélyeket adja meg az állatának. És ez nem egyenlő azzal, hogy megitatnak vele egy kis kamillateát...
Persze, sokszor túlreagálják itt a dolgokat, és ha van a kutya hátán egy 5 mm-es kis seb, akkor is azt írják, hogy jaj, azonnal állatorvoshoz kell vinni, mert elpusztul a kutya. Na de miért? Gondolj bele, kik irogatnak ezen az oldalon? Állatorvosok? Nem...a legtöbb esetben laikus emberek,akiknek van otthon 1-2 állata, és a saját tapasztalataikból indulnak ki. És szerintem, egy ilyen ember, akinek nincs meg a megfelelő végzettsége, ne is adjon tanácsokat gyógymódokra vonatkozóan, a legjobb, amit tehetnek, hogy azt mondják, hogy vidd el a kutyát az állatorvoshoz! Mert 1. ők nem látják, nem ismerik a kutyát 2. nem értenek hozzá. Mi mást mondhatnának? Még egy állatorvos sem igen tudna két mondat alapján diagnosztizálni.
Még annyit, hogy sokszor azért olyan kérdéseket lát itt az ember, hogy két napja próbál elleni a kutyája, de már nem csinál semmit, és csak fekszik, vagy genny folyik a hüvelyéből egy hete...mit csináljon? Hát most erre tényleg, mit mondjon az ember... Mert lehet jótékonykodni az állatokkal, hogy befogadja őket az ember, mint mondtam, ez nagyon szép gesztus, de egy ilyen állattal azon kívül,hogy elviszed azonnal az állatorvoshoz, mást nem tudsz csinálni. Ezek az állatok ugyanis jó eséllyel elpusztulnak...
Mielőtt az ember kóbor állatot fogad be,érdemes átgondolni,tudja-e vállalni az orvosi költségeket.Ha nem,akkor nem biztos,hogy szerencsés belevágni.Én pont ezért nem fogadok be állatot,mert nincs azzal kisegítve,hogy etetem,bent van a kertemben,de még az oltásait sem tudom finanszírozni.
A kóbor állat meghal az utcán is,de nálad is meg fog,ha baj esetén nem tudod elvinni orvoshoz,gondolok pl.itt egy gyomorcsavarodásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!