A törpenyuszit kötelező oltani?
Igen, lakásban is kell oltani, mert ott is megcsípheti egy szúnyog, ami a halálos betegségüket terjeszti.
Elég nagy felelősség szerintem, nem olyan mint egy macska, hogy ha kis időt töltesz vele akkor is kezes lesz. Nagyon sok idő, hogy hozzád szelídüljön és ne legyen agresszív pl. nagy korában.
Szerintem nem büdös, ha rendszeresen tisztán van tartva a ketrece. Maga a nyuszi nálunk kifejezetten jó illatú. Nem is értem hogy csinálja :D
A fapellet az nem forgács, hanem ilyen préselt, nagyon apró fa rudacskák. Én baumaxban szoktam venni, mert az sokkal olcsóbb. A forgácsot is próbáltam mint alom, de nekem az annyira nem jött be, mert széthordta a lakásban a lábacskájával. :)
1) Igen kötelező oltatni! A miénk is lakásnyuszi, de a myxomatózist egy szúnyogcsípéstől elkaphat (nyáron pedig mindig betéved egy-két szúnyog, kivédhetetlen), az RHD-t pedig a cipőd talpán is be tudod vinni a lakásba. Félévente kell oltatni, kombinált vakcinával, megéri az a 3-4000 Ft, mert mindkét betegség halálos!
2) Minden állat felelősséggel jár. A nyuszi nyilván többel, mint egy hal vagy egy gekkó, de kevesebbel, mint egy kutya. Sokat kell vele foglalkozni, hogy megszelídüljön (minden nap!), de utána viszont kezesbárány :)
3) Egyáltalán nem büdös. A miénknek fűillata van :) Van külön nyúlwc-je, azt naponta takarítjuk, a ketrecét állapottól függően 2-3 hetente, így egyáltalán nincs szag! Csak akkor büdös, ha nincs rendesen takarítva, de ez minden állatnál így van!
4) A fapellet és a forgács is a nyúlwcbe való (mert szobatisztaságra szoktathatók, ha csak oda teszel almot!). A fapellet ilyen kis rudacska, sokkal jobb, mint a forgács, felszívja a pisit, semlegesíti a szagokat, és nem tudja a lábán kivinni a wc-ből, mint a nedves forgácsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!