A padlásunkon randalírozik éjjelente valamilyen állat. Mi lehet az?
Elég hangos, a lépteit is hallani néha, és szokott "kopogni" a deszkákon. Ebből gondolom, hogy nem egér, hanem valami sokkal nagyobb. Nappal elbújik, nem látom, ha felmegyek (bár már nem is nagyon merek :) ). Szerintetek mi lehet az, és hogyan lehetne elköltöztetni? (Megölni nem akarnám semmilyen méreggel)
Találtam a teraszon ürüléket is, ami vagy az övé, vagy nem, de kb. hüvelykujjnyi nagyságú, és tuti h nem macskától származik pl.
Görény, nyest... mi jöhet szóba? A réseken nagyobb állat is bejuthat.
Nyest (esetleg görény vagy, kicsapott vadászgörény). Nyugodtan felmehetsz a padlásra, nem támad! Mindaddíg, amig sarokba nem szorítod, csak menekülni/elbujni fog.
Keress rá a neten erre: "Állatcsapda XM". Én ezzel fogom meg őket, aztán 10-15 km-es kirándulás után szabad programot biztosítok nekik. :)
A gyártó honlapján részletes tanácsokat is találsz a használatról, de telefonon is szívesen segít.
Nálam évente 2-3 jelenik meg, aztán pár nap után már bent fúj a csapdában.
A csapdákat hajlamos szegény kikerülni.
Egy ultrahangos riasztó lehet ilyenkor megoldás.
A megfelelően elkészített csapdával (nem a legolcsóbbal, ami kapható a piacon) befogható a nyest, ha betartjuk a használathoz csatolt tippeket/trükköket!
A riasztót - bár kisebb befektetés - pár hét után megszokják az állatok. Ráadásul a piacon lévő termékek nagy része semmit sem ér. Ami mégis, azok pedig az emberre (haszon- és hobby-állatokra) is hatással vannak tartós használat esetén (álmatlanság, depresszió, stb.). Tanyákon, melléképületekben viszont tökéletesen használhatóak.
köszi a válaszokat!
a csapda jó ötlet, bár az anyagi vonzata miatt egyenlőre még együtt lakunk a jövevényünkkel. valahol olvastam azóta, h a kutyakaka és a kutyaszőr is hatásos lehet riasztóként... mondjuk az ingyen van, előbb kipróbálom azt, aztán ha semmi, jön a csapda. köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!