Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A "miniló" megnevezés az egy...

A "miniló" megnevezés az egy fajtát takar, és nem egy fajt, igaz?

Figyelt kérdés
Elég régóta foglalkozom lovakkal, és most az egyik csoporttársam megpróbálta megmagyarázni, hogy a miniló,az egy külön faj... Én nem így gondolom, mert van egy fajta az amerikai miniló, és ő szerintem erre gondol...
2009. okt. 23. 19:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Én a fajtára szavazok .

A faj a zebra, a szamár...

2009. okt. 23. 21:01
 2/3 anonim ***** válasza:

A faj az a ló. Maximum alfaj lehetne, de itt kezdődnek a gondok, mert az elnevezés is ködös - amiből jól látszik, hogy nem igazán tudományos igényű (fajta se lesz), inkább köznyelvben használatos.

Először midget pónikat neveztek minilónak reklámfogásból, manapság a törpelovakat is így hívjuk (amik már ténylegesen lovak). Szóval póni, ló minden lehet miniló, ami elég kicsi.

Lásd bővebben: Lásd: [link]

2009. okt. 23. 22:44
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

(Tudom mi a faj és a fajta közötti különbség, de ő határozottan állította hogy az egy faj... ;o) )

2009. okt. 24. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!