Hogyan tartsam távol, illetve hogyan szabaduljak meg a kertemben garázdálkodó vakondoktól?
Tartósan csak a rendszeres "talajfertőtlenítés" segít. Bármelyik mezőgazdasági boltban kaphatsz ilyen szert, pl. Diazinon, 30-35 dkg kell 100m2-re, jellemzően kilós kiszerelésben van, és évente kétszer kell kiszórni, majd belocsolni.
Ettől elpusztulnak a talajlakók (kártevők), és a vakond csak nagyon ritkán fog megjelenni nálad - mivel nem találja a szokásos "svédasztalt".
Kiegészítésképpen én riasztót is használok (keress rá a net-en, hogy "állatcsapda", a gyártó honlapján riasztókat is találsz - jobb, mint amit a multiknál vehetsz, ez ugyanis működik), de pont az állatcsapdás fickó tanácsára csak akkor, ha már látom a vakondot a szomszédnál. A riasztókat egy idő után megszokják, ha folyamatosan használod.
A fentiekhez csak annyit: a kereskedelemben kapható csiribiri ultrahangos csodaszerkezeteket szerintem politikusok tervezték, mivel semmire sem használhatók (esetleg halálra rémül a vakond, ha meglátja, netán röhögő görcsöt kap és megfullad), viszont jó drágák. Ezeknél még egy, a vakondtúrásba dugott törött sörösüveg is hatékonyabb, csak sokkal idegesitőbb.
Egy tisztességes UH-generátor alkalmas sugárzóval 100-150 eFt-tól kezdődik!
Láttam, hogy valaki írt a vaondfűről.
Kérdésem:
Megmondaná valaki, hogy milyen módszerrel (hány növény/10 m2, milyen elrendezés, stb.?
Köszi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!