Madarasok szerintetek újra piros lesz?
Idős korukban a papagájok kifakulnak. Nem tudom, hogy a kanárik is így vannak-e, de azért mennyi idős? És mi az hogy 2 hét után látod újra? Kötődtök egymáshoz? Mert akkor bánatában is előfordulhat.
Az első valószínűbb. Vagy vedlés.
Vitaminhiány is lehet, adj neki több zöldet (ne permetezettet), lehetőleg otthon egy kis cserépben termessz tyúkhúrt, salátát. (az se jó, ha útszélről szeded, és jó alaposan mosd meg, mielőtt odaadod neki) Adhatsz neki sárgarépát, almát, datolyát, fügét, szőlőt, banánt, körtét, sóskát, cickafarkot…
Avokádót nem szabad, az mérgező!
Cseresznye, eper is jó. Sok szerencsét, remélem újra kivirul. :-)
(Néztem róla képeket, és van halvány piros is. Arra gondoltam, hogy nem lehet, hogy csak fiatalkorában erős a színe, felnőttként picit megfakul? Mivel írtad, hogy sok vitamint kap.)
Most fedeztem fel ezt a kérdést, de talán valaki (főleg Griffmadár) olvassa majd.
Bocs mindenkitől, akinek a válaszait olvastam, de nincs Köztetek szakértő vagy legalább gyakorlott kanári tenyésztő.
A piros kanári attól piros, hogy színezőt etetnek vele. Amikor meg nem kap ilyent, - gondolom Griffmadár nem ad, hisz akkor írta volna, - akkor pedig kifakul a madár tolla.
Mi nem adunk a madarainknak, mert nem bízunk benne, fene tudja nem árt-e egy ilyen pici, pár dekás madárnak... Ezért vannak sárga madaraink (kanárik), mert ők természetüknél fogva sárgák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!