Mikor vágjam le a sertést?
Akkor mikor még malac (ha igen hány hetesen)
Vagy akkor mikor már vagy 120 kilós? A malacnak milyen az íze, mennyi húst ad? Ha hízlalom és utána vágom le akkor ha kan előtte ki kell heréltetni pár hónappal ugye? Az kb mennyibe kerül?
Oké csak míg 120 kgos lesz enni kell neki adni mikor meg még malac semmit nem evett és akár akkor is levéghatom, ha jól tudom akkor még ivartalanítani sem kell. Ezért kérdem hogy melyik éri meg jobban? Felhízlalni vagy malacként levágni?
Egyébként köszi a válaszod első!
Egy mázsásra azért érdemes felhízlalni. Ha hamarabb vágod le akkor azzal csak elpocsékolod a malacot. Kevesebb szalonna, kolbász, hurka lesz belőle. Ne a herélés költségét nézd, hanem azt, hogy egy 120 kg-os disznóból mennyi mindent ki lehet mérni és eladni, így azért elég szép pénzre tehetsz szert, csak ahhoz előbb fel kell mérni a lakosok igényeit ki mit venne. Ha faluban vagy hidd el nagy lesz rá a kereslet mert egyre kevesebben tartanak disznót és még nagyon sokan az otthon nevelt disznóhúsra esküsznek nem pedig a boltira. Így neked is marad hús, de egy kis plusz profitra is szert tudsz tenni.
Annak idején mi a malacokat akkor vágtuk le, ha már nagyon kifogyott a család a húsból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!