Mit ehet egy teknősbéka?
Elsődlegesen húsevő a teknősbéka. Innentől kezdve nyers húsokat, szöcskét, tücsköt, legyet, békát, gyíkot, halat...
De kerüld a felvágottakat, virsliket és társaikat.
Hmmm...Na pontosan ezért regisztráltam ide, mert sajnos olyan válaszokat látok amik hát hogy is mondjam már-már hihetetlenül nagy hülyeség.
Na most egy okos ember ilyenkor vissza szokott kérdezni, hogy "milyen teknős?" Merthogy sok féle van és pl egy ékszerteknős valóban húsevő, ami elsősorban azt jelenti, hogy hal!! és esetenként lehet neki adni kevés darált marhát, meg tubifexet (az olyan kis giliszta féle). Szóval igen a vizi teknősök gyakran húsevők.
Szárazföldi teknős viszont soha életében nem volt húsevő. Tehát amennyiben szeretnél hosszú ideig a gondozója lenni, ne adj egy szárazföldi görögteknősnek húst. Salátát eszik (egyszerű fejess.), paradicsomot, görögdinnye a kedvence, és gyakorlatilag majd minden gyümölcsöt ami színes, elsősorban piros és sárga. Kell neki adni vizet is (nyilván nem a görögdinnye mellé) egy a legjobb ha egy befőttes üveg tetejébe öntöd, mert onnan tudja felnyalni. De ne adj neki húst. Egyébként arra kíváncsi lennék, hogy egy görögteknős hogy vadászik le egy állatot, ill. egy szöcskét. Tekintve, hogy aki már látott ilyen állatot az tudhatja, hogy borzalmasan lassú.
Fontos azt is elmondani, hogy naponta egyszer kapjon enni, kb egy fél vagy egész fejessalátát naponta. Illetve, hogy a hatályos törvények tiltják sok helyen a tartását, pl. EU. Legalább 7-8 négyzetméteres hely kell neki, a kerítés alatt kimászik és lezabálja az összes növényt. Azon kívül téli álmot alszik novembertől-áprilisig. Ez legsarkalatosabb része a teknős tartásnak.
Üdv.
Az éremnek két oldala van. A kérdező nem egészítette ki a kérdését azzal, hogy milyen teknősre gondol. Én a nagy átlagot - a vízi teknősök - étrendjét vázoltam fel, abban bízva, ha már egy ilyen kérdést fel tudott rakni a gyakori..-ra, akkor veszi majd a fáradtságot és legalább a google-ba beírja azt a két szót, hogy "teknősbéka etetése".
A tamagocsi korszak már azt hittem lezárult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!