hát szerintem meg nem izzadnak. legalábbis, az emlősök, amelyeknek szőr borítja a testét. azt pl. tutira tudom, hogy a cica csak a tappancsán tud izzadni (gondolom, mert ott nincs szőr), de amúgy kinyújtják a nyelvüket, lihegnek és azzal adják le a hőt.
lehet, hogy van olyan állat, amelyik tud izzadni, de szerintem a többség nem.
" szerintem meg nem izzadnak"
Szerinted? Nézz már utána!Ahogy jól írták a ló borzalmasan tud izzadni egész testén.Könnyen tüdőgyulladást is kaphat.
tessék,utánanéztem, igazam volt.
"Megjegyzés: A legtöbb állat nem képes hatékony izzadásra. A macskák és a kutyák csak a talpukon rendelkeznek izzadságmirigyekkel. A lovak és az emberek a kevés izzadásra képes emlősök közé tartoznak. Sok állat liheg izzadás helyett, mivel a tüdejük felszíne nagy és sűrűn átszövik a vérerek. A belélegzett levegő hűti a tüdők felületét, a kilélegzett levegő pedig hőt és vízpárát szállít."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!