Ismeri valaki Komor Gábor videóit/tanítási módszereit? (többi lent)
Tehát olyan problémám lenne, hogy van egy kölyök német vizslám és pórázon megyünk de nem jön szépen lassan mellettem, hanem el akar húzni.
Na én a videóba láttam, hogy hogyan kéne ezt megoldani. Próbáltam és egész jól haladok vele. Már egész szépen tud menni. Csak a vidibe még az idős asszonynak is tökre sikerült elsőre majdnem. Nekem még most sem akarja 100%-ban? Miért?
Másik gondom pedig az lenne, hogy mikor sétálunk ugatja a többi kutyát. Láttam, hogy másik kutyákkal kellene találkozni és az talán helyre hozná. Meg, hogy azt hiszi a kutya, hogy ezzel a gonddal neki kell megbírkózni. Tehát még nem vettem át teljesen a falka vezér szerepet.
Ezután próbáltam ezzel a "kínai evés" módszert. Le a földre és ment volna a kutya h egye előlem én rámorogtam úgy ahogy a videóba láttam. Teljesen sikerült elsőre.
Azt hittem azzal már át is vettem a szerepet teljesen. Úgy érzem még, hogy nem teljesen. Bár már sokkal jobban tisztel úgy vettem észre.
Azért gondolom, hogy nem teljesen mert, jöttünk haza a sétálásból és ugatni akarta a kutyákat én morogtam rá ahogy láttam a videóba akkor, abba hagyta de mentünk egy picit és megint akarta kezdeni. De, már nem olyan eszeveszettül mint ahogy szokta.
Harmadik gondom meg az lenne, hogy nem úgy figyel még rám ahogy illene? Ilyenkor mi a teendő?
Válaszokat előre is köszönöm. Bármi nem világos jobban részletezve leírom.
Le kell tudnom a vizsgákat és teljesen bele akarok merülni a témába. Most egyenlőre két könyvet szereztem be. Mivel vadászatra akarom legfőbb célból tanítani. Ezért az egyik, ami pontosan ilyen, az a Dr. Carl Label - A mindenes vadászkutya. Ebben is elég sok jó dolgot olvastam már eddig. De még igen csak az elején tartok.
A másik pedig Korom Gábor - Neked ugatok könyve. Azt is jónak találom. Még nem volt időm sokra jutni. Viszont a videók láttán nagyon megtetszett, ahogy csinálja ezt az egészet.
Korom Gábornak ez az egy könyve van ? (erre gondoltál)
6.-án lesz 12 hónapos. Előtte nem csináltam ilyet. Amióta láttam a videókat kb 1 hete. Azóta tértem a módszerre. Elég hatásos úgy gondolom. Azóta akár mennyiszer is próbáltam a japán vacsorát. Tudta, hogy az az enyém. Ez jó mert most már a papucsot se lopkodja.:)
A pórázon vezetést is úgy csináltam ahogyan láttam. El kell mondanom, hogy az első nap 4 órát foglalkoztam vele. Hát már én szédültem:)
Másodiknak nem volt időm csak 2. De már most nagyon sokat haladtam vele. Néha kell egy picit emlékeztetni a módszerre.
Szomszédnak is kéne ajánlani neki egy kaukázusija van és mikor sétálni mennek hát..... akkor a gazdi sétáltat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!