Szerintetek hol van a legjobb helye egy lónak?
Vannak olyan fajták, melyek nem igazán kedvelik a ridegtartást. Nálunk félridegben vannak a lovak, egész nyáron kinn vannak a lovak, illetve ősszel is míg nem jön az a nagyon esős, hideg idő. Persze ilyenkor is sokat vannak kinn, de az istállót is kedvelik.
A mennyiért elég sok mindentől függ,pl h Pest megye vagy vidék illetve milyen szolgáltatások vannak benne. Tán legolcsóbb otthon, bár ilyenkor neked kell utánajárni mindennek (széna, kovács stb).
Örülök, hogy egyetértetek a ridegtartással. sokan sajnálják télen, hogy szegény fázik De az én lovaim sose fáznak, vagyis az egyiket láttam már fázni, de az kora ősszel volt, esős időben.
Most olyan helyen vannak viszont, hogy beállójuk sincs, kicsit félek is, hogy mi lesz, ha napokig esik... mert amíg van levele a fáknak oda behúzódhatnak, de egy késő novemberi havaseső elől nincs hova elbújniuk...
A bértartást csak akkor ajánlanám, ha megbízol abban az emberben, akihez a lovad kerülne és biztos vagy benne, hogy például nem veri meg ha rosszat csinál vagy ilyesmi.
Egyébként én a ridegtartás híve vagyok.
Szia!
Nyáron szerintem is a ridegtartás a legjobb, de télen attól függ, hogy milyen munkában van a ló.
Nálunk vannak hobbilovak, amelyek télen is kint vannak éjszakára is, de néhány komolyabb ugróló, ami ilyenkor is munkában van, éjszakára egész télen istállóban van. Ezek a lovak meg vannak nyírva - ha komoly munkát végez a ló, és nagyon megizzad a téli szőrben, akkor könnyen megfázhat munka után -, nappal vastag téli takaróban ki vannak engedve a karámba, éjjel vékony takaró, istálló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!