Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A T-Rex ragadozó volt, vagy nem?

A T-Rex ragadozó volt, vagy nem?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat,hogy ragadozó volt,viszont több csont is azt bizonyítja,hogy képtelen volt a futásra,így nem tudott vadászni.Fejlett volta az agyának az a része,amelyik a szagokért felel,és a mai dögevőknek is ez az egyik legfejlettebb részük.Szóval akkor mi az igazság?
2009. szept. 19. 19:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Ragadozó volt
2009. szept. 19. 19:29
 2/9 anonim ***** válasza:
húsevő volt
2009. szept. 19. 19:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Én azt hallottam, hogy elsősorban dögevő volt, mert ugye a felépítése eléggé ezt tükrözné: túl nagy testsúly, a lábak, rövid karok, stb, de ha nagyon kellett vadászott is. Mint ma a hiénák például. Számomra ez a megállapítás a leghihetőbb.
2009. szept. 19. 19:38
 4/9 anonim ***** válasza:
a lassab dögöket szétkapta azt kész :D
2009. szept. 20. 21:12
 5/9 anonim ***** válasza:
Hasonló infókból építkezünk, úgy tűnik, hozzám az jutott el, hogy a csontozata nem csak a futásban akadályozta, hanem ha elesett nemigen tudta volna maga alá húzni a lábát, hogy felkeljen (lábcsontok hossza alapján kalkulált következtetés), márpedig egy ragadozó sokszor a földre kerül. Így a dögevőség jön szóba. Az, hogy nem találkozok ilyen ismeretterjesztő filmekkel, számomra nem cáfolat, a már elkészült filmeket akkor is el kell adni, ha közben megdőlni látszik a ragadozó-mítosz. A szaglásért felelős agyi részek fejlettsége nekem új info, de alátámasztja az eddigieket. Én is kíváncsi vagyok a további kutatási eredményekre...
2009. szept. 22. 01:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudom,hogy a filmek félrevezettek minket,csak kíváncsi voltam a véleményetekre.A dögevőknek azért is kell a jó szaglás,hogy nagy távolságokból is ki tzdja szagolni a tetem helyét.Mivel hatalmas jószág volt,nem hiszem,hogy bármelyik más állat is hadakozott volna vele a tetemért.A combcsont és a szárkapocscsont arányai is arra utalnak,hogy képtelen volt futni.Valamint a mellső végtagjai is kicsik.és erőtlenek voltak,így semmi hasznukat nem vette.Köszönöm mindenkinek a válaszát!
2009. szept. 22. 12:49
 7/9 anonim ***** válasza:
De fura mer egy csomó könyvbe azt is olvastam hogy 50km/h-ra is fel tud gyorsulni. De most már tudom mi a lényeg. köszi :D
2009. szept. 23. 20:23
 8/9 anonim ***** válasza:
A T-Rexi közvetve növényevő volt... növényevőket evett. hehe.
2009. okt. 2. 23:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Utolsónak: akkor inkább növényevőevő lenne:)
2009. dec. 18. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!