Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért nem ingyenes, ha valakin...

Miért nem ingyenes, ha valakinek el kell altatnia a kiskedvencét? Miért kell ezért is fizetni?

Figyelt kérdés

Az oltások pénzbe kerülnek, oké. Vizsgálatért fizetni kell, sebkötözés, chip, röntgen stb. De ha már egyszer meg kell hoznunk azt a nehéz döntést, hogy a kedvencünket el kell altatni, mert beteg, miért kell még egy vagyont is fizetni érte? Van ahol 5-6 ezer, van ahol 8-9 ezer egy kutya euthonáziája. :S Szegény gazdi, nincs elég lelki baja a kutyája elvesztése miatt, még fizessen is érte egy csomót. (És ha nem akarja eltemetni, még plusz pénz hogy a doki vigye ki a dög-telepre. Nem tudom mi a rendes kifejezés rá.)

Ti mit gondoltok?

2009. szept. 16. 14:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Amivel elaltatják, azt se adják ingyen, az állatorvosnak sem.
2009. szept. 16. 14:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért, szerinted az orvosnak igyen van a szer meg az injekcióstű? Azért nincs ingyen, mert nincs állatTB, vagyis minden igánybevett szolgáltalást a gazdinak kell állnia.
2009. szept. 16. 14:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az állatorvosnak is pénzbe kerül,és ha valaki szereti az állatát,akkor annak természetes,hogy segít neki méltósággal szépen elaludni. És igen,ha otthagyja valaki akkor a dokinak kell elvitetnie(az neki sincs ingyen),bár fel nem foghatom,hogy valakinek hogy van szíve dögkutba dobatni azt az állatot,akit szeretett.Persze kivétel a lakásban lakók,akiknek nincs egy olyan rokonuk vagy ismerősük sem,akinél el lehetne temetni a kertben.
2009. szept. 16. 14:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Olyan magas az adó, erre is futhatná. Hisz ez ritkán fordul elő, szerintem. Legalábbis remélem.
2009. szept. 16. 15:29
 5/8 anonim ***** válasza:
49%
nézz már szét egy kicsit az országban...ez a legnagyobb gond szerinted???
2009. szept. 16. 16:13
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem. De akkor is igazságtalannak tartom. Azért köszönöm a válaszokat.
2009. szept. 16. 16:31
 7/8 anonim ***** válasza:
67%

Az állatorvos ha jól tudom, nem közalkalmazott, hanem magán praxis. Nem, nincs neki ingyen se a felszerelés se a szerek. Mellesleg csak úgy megjegyzem, hogy az emberi kezelésre használt szerek és felszerelések baromira drágák. El se tudod képzelni, mibe kerül egy tényleg szakszerű műszer, akár a legegyszerűbb is, amit az orvosok használnak. Ha nem fizetnénk a TB-t szerinted mennyibe kerülne kb. 1 hét a kórházban, ha csak infúzióra raknak?

Dolgoztam kórházban, nem egészségügyisként, csak adminisztrációs munkatársként, de a mi osztályunk engedélyezte a szállításokat. Hát láttam én olyan számlákat, hogy annyi fizetést még életemben nem kaptam egy hónapra. Viszont a közalkalmazottak nagyon kevés pénzt kapnak kézhez, még a biztonsági őrök is.

Az állategészségügy is hasonló költségvetéssel dolgozik, csak ott nincs kötelező TB, de ott is van lehetőség minimum kutyát és macskát biztosítani, és akkor nem fizetsz ennyit egyszerre.

A szerek nagyon drágák, és az eszközöknek, amik a testbe hatolnak, kötelezően sterilnek kell lenni, legyen az akár egy fogászati fúró, egy injekciós tű, vagy egy kanál, amivel a nyelvedet szorítják le, ha a torkodat megnézik. Ezt biztosítani egy speciális eljárással tudják.

Soroljam tovább?

Ha nem tetszik, fizess biztosítást az állataidra, és abból fogják neked állni az ilyen költségeket. De ingyen sose lesz.

2009. szept. 16. 21:04
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem válaszolók leírtak mindent. Annyit tennék hozzá, hogy az állatorvosnak el kell vinnie a tetemet a gyepmesteri telepre, ahol szintén fizetni kell a tetem leadásáért.

Az állam azért nem tudja ennek a költségeit viselni, mert a saját kóbor állat állománya (kutya 2 millió, macska 1,5 millió) is csak területenkénti sintértelepet kap. Így álamilag annyit tesznek ezekért az állatokért, hogy begyűjtik őket és nagyrészt 14 nap elteltével elaltatják őket. Ha egy állat (mindegy, hogy kóbor vagy gazditól elszökött) sérülten kerül be, akkor a kennelben fekszik betegen, törötten 14 napig. Nincs orvosi ellátás állami pénzen, de fájdalomcsillapítás sem. És nagyon sok az elütött kutya, múlt héten az Illatosra olyan kutyát vittek be, akinek valami levágta a lábát. A kennelbe betették a levágott lábat is, majd üvölthetett kedvére. Rajtuk az állatvédők segítenek, ha tudnak. Szóval, ha ennyi pénz jut a kóborokra, ami ugye állami feladat lenne, akkor hogy jutna több azokra, akiknek gazdájuk is van, aki gondoskodik róluk életük végéig.

2009. szept. 17. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!