Mi történne a békával ha bőrét olajjal bekennénk?
Figyelt kérdés
(házi feladatba szükséges a válasz)2013. márc. 6. 22:15
2/8 A kérdező kommentje:
arra én is rájöttem. de miért halna meg tőle?
2013. márc. 6. 22:19
3/8 _.-Akv-._ válasza:
Mert a bőrén is lélegzik, és megfullad.
4/8 anonim válasza:
Én azt kérdezném veled mitörténne, ha ezt tennéd. - Segítek, nem sok jó.
5/8 anonim válasza:
Valószínűleg azért mert bőrlégzése is van, tehát ez neki olyan lenne, mintha téged olajba nyomnának és ott próbálnál lélegezni. Mellesleg így nagy dózisban kerülne olaj a szervezetébe és ez se tenne jót neki. Én így gondolom, de nem biztos, hogy így igaz.
6/8 Keselyüstök válasza:
A lényeg hogy velünk ellentétben, a békának nincs megfelelően zárt mellkasa, sem rekeszizma, ráadásul a meglévő tüdeje is fejletlen így csak ezzel a légzési módszerrel nem képes fedezni az életben maradáshoz szükséges oxigénmennyiséget. Viszont, pont emiatt, a békák a bőrükön át lélegeznek, ott veszik fel a legnagyobb százalékban a gázokat. Ha pedig ugye ezt bekened egy sűrű, a levegő számára "átjárhatatlan" anyaggal, qvázi letakarod, nem jut elég oxigénhez és nemes egyszerűséggel megfullad.
8/8 anonim válasza:
Megfulladna és meg is mérgeződne, így hát kinyiffanna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!