Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet az állatokat...

Hogy lehet az állatokat alapból útálni?

Figyelt kérdés
Egypár szomszéd, és ismerős alapból útálja az állatokat. De nagyon! Van a szomszédunk aki nagyon útálja az összes állatot ami létezik. És van/volt sok macskánk, akik énsem tudom miért, de ott szeretett tartózodni ott heverészett meg ücsörgött. És nem piszkított a kertjébe, nem vadászott ott, nem hagyott otsemmi olyan cucccot amit nem kellett volna. És hát mindig eltüntek a macskáink. Nincs rá bizonyíték, de láttam, hogy lerakott valami mérget(?) És abból evett több macskánk is, És volt, hogy hozzánk fobott át valami nem tudom mit zöld bogyók voltak, olyan mint a macska kaja, csak ilyen szines volt és a macskánk rosszúl lett, és az állatorvos megmondta, hogy megmérgezték. Meghalt... Számtalan macskánk eltüntek egyik napról a másikra... Nem akarom meggyanúsítani. De nagyon utálja az állatokat. Sose volt se hörcsög, se kutya, se nyúl se macska se semmilye gyerek korában, És a szülei is úgy nevelték, hogy koszos, büdös, mocskos állat, Ne nyúljon hozzájuk. És hát ilyen lett, hogy az összes állatott eltüntetné a földszínéről. Hogy lehetnek ilyen emberek? Megértem, hogy sokan nem kedvelik az állatokat, de attól még nem kéne kinyirni őket. Néha, énsem szeretem mikor a szomszéd kutya ugat hajnali 3 kor és nem hadja abba. Akkor menjek ki és vágjam fejbe ásóval?! De szeretem a kutyákat és az összes állatot! Így eltűröm! Lehet az ilyen embereken valahogy változtatni? Vagy ilyenek maradnak örökre?
2009. aug. 30. 17:30
 1/3 anonim válasza:
100%
Szerintem nincs ilyen ember aki útálatból öli az állatokat. Tegyél feljelentést vagy menny át a szomszédhoz és beszéld meg vele.
2009. aug. 30. 17:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre meg is adtad a választ. A kisgyerekek vagy nagyon érdeklődnek az állatok iránt és mindet összefogdosnák, vagy félnek tőlük. A későbbi viszonyuk kialakulása nagyban függ a szüleik reakciójától.

Ismerek olyan gyereket aki imádja az állatokat de nekik nincs mert az anyukája nem akarja. A mi kutyánktól is fél az anyuka, cicát a szőre miatt nem szeretne. Aztán egyszer beszélgettem vele, hogy gyermekkorában neki is volt kutyája, csak az idegen kutyáktól fél. Tehát tőle sem azt tanulta a gyereke, hogy az állatokat bántani, pusztítani kell.

De aki ezt látta otthon... Az ilyen ember nem hiszem, hogy megváltozik valaha. Anyósomék hasonló szomszédja azóta hagyott fel a légpuska-mérgezés duóval, amióta az utcában többen is megfenyegették, egyszer majdnem meg is verték.

2009. aug. 30. 17:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Ilyen marad örökre, hacsak valaki egyszer rá nem bizonyítja ezeket a dolgokat. Valóban fel kéne jelenteni, de ahhoz vagy tanúk kellenek vagy fénykép a ténykedésérôl vagy egy halott állat teteme, hogy felboncolhassák. Akkor meg lehetne tenni ellene a feljelentést írásban a rendôrségen és a jegyzőnél. Nekik foglalkozniuk kell az írásban beadott feljelentéssel. Mindenképp megkeresik ezt az embert, ha csak ráijesztenek, már volt eredmény. Vagy ha épp látod, hogy mérget tesz ki valahova, akkor egy erős férfiember jelenlétében oda kell menni, ottartani őt és kihívni a rendőrséget. Ilyen esetben ki kell jönniük.

Állatvédelmi törvény már van, de azért nem hatásos, mert kevesen teszik meg a feljelentést az ilyen emberek ellen. Az is igaz, hogy a hatóságok sem jeleskednek a törvények betartatásában. Szóval, ha tudsz tenni valamit, akkor tegyél!

2009. szept. 2. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!