Állatmenhely segítség. Hogy lehetne ezt kivitelezni?
Figyelt kérdés
A miskolci állatmenhely építése leállt pénz hiánya miatt. Az apeh el akarja venni még az emberek által eljuttatott adójának 1%-át is. A gazdasági válság miatt több pályázattól is elestek. Ha a 10 milliós lakosságból, csak az ötöde (2 millió) adna egyszeri 5 Ft-ot akkor összegyűlne 10 millió, amiből már bele lehetne fejezni az építkezést. Minden hónapban 5 forintból már az ország összes menhelyét ki lehetne hozni a csávából. ezt miért nem intézi senki? Hogy lehetne ezt kivitelezni?2009. aug. 28. 07:28
1/6 A kérdező kommentje:
Sajnos nem vagyok gazdag, de én biztos, hogy nem 5 Ft-ot adnék. Tőlem a havi 1000-t is megkapnák, csak tudnám, hogy más is adná azt a kevés pénzt. Egy sörös üveg ára, egy kenyér dumó ára, egy szelet szalámi ára. Mégis olyan sok a magyarnak?
2009. aug. 28. 07:31
2/6 anonim válasza:
Tudod, ez szép ötlet tőled, de úgy érzem, eléggé fiatal és idealista vagy még... Ha az ember mindenkinek adna csak 5 Ft-ot, aki úgymond rászoruló, saját magának és a családjának nem maradna semmije. Szóval, a válasz a kérdésedre: ezt sehogyan sem lehetne kivitelezni, ne is várd el senkitől, hogy a családja helyett idegeneknek osztogassa szét (akár 5 Ft-jával) a fizetését.
3/6 A kérdező kommentje:
26 éves vagyok és állatbarát. Próbálok tenni valamit. Sokszor dobtam már be pénzt a helyi állatorvosi rendelőbe, ami a menhely számlájára megy, de úgy érzem tenni kell valamit. De lehet igazad van, csak álmokat kergetek. Sajnos...
2009. aug. 28. 07:53
4/6 anonim válasza:
Tudod pontosdan mi áll az ilyen mehely pénzügyi kezelése mögött? tudod biztosan hogy a menhely jól kezelte a pénzt, és a csúnya apeh csak úgy ellopta tőlük? Sajnos ilyen esetekben valószinü nem fizettek adót és egyéb járulékot amit nekik is kellett volna. Lehetséges hogy egy rossz pénz kezelés miatt, egy nem megfelelő kalkulációk miatt, kifolyt a pénz a kezükböl, adót nem fizettek stb... miért mi támogasunk egy menhelyet ahol nem tudtak a pénzzel bánni?
egyébként miért nem a szegény rákos gyerekeknek akarsz 5 ft-t adni? vagy a szegény x szervezetnek?
Ha ennyire lelkeden viseled a menhely sorsát akkor fogd magad és jelentkezz önkéntesnek az épitkezésen stb...
5/6 A kérdező kommentje:
az állatokat jobban szeretem, mint az embereket, a gyerekeket mindig támogatja valaki. Tanácsot kértem, hogy lehet e ezt kivitelezni és nem ellenjavallatokat és kiosztást.
2009. aug. 28. 08:44
6/6 anonim válasza:
Nem lehetne egy segélykoncertet szervezni a menhely javára? Valamelyik népszerű, állatbarát zenekart beszervezni, és a befolyt összeget felajánlani a menhely javára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!