Botsáskának városban hogyan szerezzek eleséget?
A fiam kikönyörögte, hogy tarthasson itthon botsáskát. Azt olvastam, hogy rózsa, szeder, málna, fagyal, galagonya, tölgy levelei a megfelelő eleség az állatoknak. Viszont Budapest belvárosában egyik sem terem vadon.
Budapesti tenyésztők: ti hogyan oldjátok meg a táplálásukat?
(A leírás alapján szerintem bengáli botsáskát fog hozni a barátjától, de ebben nem vagyok biztos...)
Esetleg a barátjától kérdezze meg, hogy ő honnan szerez nekik ennivalót.
Az egyik ismerősöm is tartott botsáskákat, ő cserépben nevelt rózsákat és azoknak a levelével etette őket télen, nyáron meg a kertből szedett nekik ezt-azt. A virágbolti növények nem jók, mert azokat permetezik és ami nekünk már nem káros, abba a botsáska még belepusztul.
Így télen ne kezdjen neki, vagy válasszon inkább perui ördög botsáskát, mert az fagyalt eszik.
Ilyenkor szedret lehet nekik szedni, fagyasztani is lehet, de jó messzire ki kell menni érte a városból. Ha lenne egy nyaratok rákészülni és kiismerni a szedres helyeket, akkor megoldható, de télen nem lenne jó vége a kapkodásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!