Mi lehetett ez a darázs vagy bogár? Máig nem mehgy ki a fejemből.
Szóval a történet az, hogy rokonoknál mustot csináltunk ősszel.
Voltak hordók amibe már kész volt a must, és voltak amelyekbe még szőlő volt.
Rokonék bementek, én kint maradtam az udvaron.
És ekkor láttam meg.
Egy darázs színű hatalmas repülő bogár, a potroha nagyon nagy, és függőleges "testtartással" repült. Ott ólálkodott a hordók körül, de nagyon megijedtem tőle, mert ilyen nagy "darazsat" (már ha az volt) még soha nem láttam.
Se lódarázsra se kecskedarázsra nem tippelek, mert mindkettőnek a potroha is kisebb és nem "függőlegesen" repül.
Mi lehetett ez? Valami ritka darázsfaj? Vagy a darázs királynő?
Mert 100% hogy "függőlegesen" repült, mert sztem a potroha nehéz volt, de az is hatalmas volt.
És darazsakra emlékeztető színezete volt, ha jól emlékszek sárga alapon fekete csíkok.
Mi lehetett ez?:S
Lehetett a lódarázs királynő, az áttelel, a többi elpusztul ősszel.
Nos, nem bánom hogy én olvastam el a kérdésedet.Kérlek szépen kedves kérdező, én tudom hogy mit láttál, és igazad van,jól érezted :) ...nem lódarázs volt :)
Amit láttál, annak a neve darázslepke.Elég ritkán lehet látni ezt a lepke fajt.Nézd meg ezt a linket,itt van róla egy kép,és írnak is róla érdekes dolgokat. :) Feltüntetik benne hogy össze lehet keverni a lódarázzsal, ezért láttad lódarázsnak :)nem beszélve arról hogy tényleg nagyobb a potroh része mint a ló- vagy kecskedarázsnak :) Én sokáig a darazsak tanulmányozásával foglalkoztam, benne vagyok a témában.
Tehát itt egy link amit megnézhetsz róla:
És hogy 100%-osan megerősítsem a válaszomat, és ezzel magyarázatot is adjak a "függőleges" repülésre, feltöltöttem egy képet róla,hogy lásd, tényleg függőleges testtartásban repül.
Remélem kielégítő választ kaptál :)
Akkor ez lehetett, és ez csíp vagy csak szimplán lepke?
Egyébként az "enyémnek" hatalmas volt a potroha, még az övüknél is nagyobb, de akkor csak megszívta magát?
6/8 7/8 8/8
bocsánat egyszer láttam pihelegyet azt nem tudom ez jutott az eszembe a leírás alapján
de az meg üvegben volt...phu repüléséről nem tudtam volna elnézést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!