Az ilyen embert ti utálnátok?
Figyelt kérdés
Van egy barátom aki nagyon szereti az állatokat,viszont a multkor láttam nála egy kitömött görényt.Megkérdeztem tõle hogy azt az állatot õ lõtte e ,azt mondta nem,csak találta egy vásáron,és megvette..És szerintem igazat mond,viszont az kicsit furcsa szerintem hogy állatbarát,meg állatvédõ,és mégis vett egy kitömött görényt!Ti az ilyen embert normálisnak találjátok?2012. nov. 14. 16:07
1/11 anonim válasza:
A legtöbb állatbarát eszik húst. Az állatbarátságnak több fokozata van, attól még hogy valaki megöli őket a húsért, vagy kiállítja a házában a kitömött tetemeket, érezhet valamennyi szimpátiát az állatok iránt.
2/11 anonim válasza:
És akkor a vadászokkal mi van? A legtöbb állatbarát, van kutyája stb., mégis lő nyestet, szarvast, őzet. Akkor őket is utálni kell?
3/11 anonim válasza:
A vadászok/erdészek is etetik a vadállatokat és csak annyit lőnek le, amennyi szükséges.
Nem ettől függ, hogy valaki szereti az állatokat.
4/11 anonim válasza:
Simán(normális).Attól, hogy szereti a az állatokat ,még lehet h tetszik neki,vagy feldobja szobáját.Nekem meg lepkék, és varjútollakból készült cucc van a szobámban. És? semmi baj nincs vele, az az állat nem szemvedett, csak simán elhullajtotta a tollát(onnan tudom h én csináltam) /kivéve a alepkék, őket sajnáltam is egy picit/. Most kövezzetek meg nyugodtan, de szerintem Attól h vett a vásáron valamit, ami neki tetszett, minek utálni?
5/11 anonim válasza:
Am ja, az első háromnak is igaza van.
6/11 anonim válasza:
Akkor sok embert lehetne utálni: Bárkit aki bőrkabátban vagy bőrcipőben jár és nem vegetáriánus. Én imádok minden állatot.... sülve-főve, élve :-) A házi kedvencemet nem enném meg, de pl. megeszem a strucc húst, pedig nagyon szép és aranyos állatok. Megeszem a kecskét is, de pl. a saját kecskémet már nem enném meg. Voltak kecskéink sokáig, de nem lettem volna képes levágatni, hál Istennek mindegyik állatsimogató helyre lett eladva. Úgy is fel lehet fogni, hogy a barátod úgy gondolkodott, ha már azt s szerencsétlen görényt valaki megölte és kitömte, akkor legalább had legyen az övé, és becses kincsként Őrzi. Ha az állatot megöljük étkezési célra, akkor is meg kell adni neki a tiszteletet. Ha haszonállat, akkor is joga van a lehető legfájdalommentesebben meghalni. Én azokat ítélem el, akik (főleg tenyésztelepeken) kínozzák a vágásra ítélt állatokat. pl. kiszurkodják a marhák szemét stb. Mert hogy van ilyen, ha nem tudnád.
7/11 A kérdező kommentje:
Utolsónak
Õ is ezt mondta :D
2012. nov. 14. 16:39
8/11 A kérdező kommentje:
Szóval akkor szerintetek én is be szerezhetek eggyet,olyan alapon hogy ha már valaki volt oly állat hogy lelövi,és kitömi,akkor magamhoz veszem és nagy becsben tartom?
2012. nov. 14. 18:30
9/11 anonim válasza:
Nincs ezzel semmi gond. A 6. válaszolóval értek egyet.
10/11 anonim válasza:
kérdező, sose menj szembe a lelkiismereteddel. ha elkezded leépíteni akkor nincs megállás. az első válaszoló vagyok, és bár felpontoztak, én sem értek egyet az állatok dísztárggyá alakításával, és vegetáriánus vagyok, de elfogadom, hogy a legtöbb ember nem ennyire empatikus, ha állatokról van szó, viszont attól még vannak nekik is érzéseik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!