Hangya véletlenül elszakad a bolytól, mi lesz vele?
Ez a kérdés meglehet, hogy sokak számára feleslegesnek tűnik, de engem érdekelne a válasz:
Ha egy hangya távol kerül a bolytól, pl. belemászik valaki szatyrába, az pedig hazaviszi, több km-re a bolytól, majd ott kimászik, azzal a hangyával mi lesz?
- meghal
- sikerül visszatérnie a bolyhoz még ha x távolságra van is
- vagy akár egy másik bolyhoz csatlakozik (ez lehetséges egyáltalán)?
Meghal.
Egy hangya már akkor meghal, ha egy méterre elviszed az útvonalától, mivel nem képes visszatalálni.
Nem fog emiatt kifejezetten meghalni szerintem, de másik bolyhoz se hiszem, hogy tud csatlakozni, visszatalálni meg biztosan nem tud ekkora távolságból, de az túlzás, hogy egy méteren belül se tudna. A hangyák nagyon messze elkószálnak a bolytól maguktól is.
Én régen tartottam otthon különböző rovarokat, amiket kertből fogtam, és volt hogy véletlen hangyák is bekerültek a terráriumba. Nem pusztultak el, hanem járatokat készítettek a földbe, és egy darabig megvoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!