Panellakásba milyen kisebb állatot lehet tartani?
Nagyon szeretnék valamilyen kisállatkát! Rágcsálót vagy madarat! Melyik célszerűbb? Tapasztalatok?
Előre is köszönöm! :)
Szerintem célszerűbb a hörcsög!=)
Aranyos állatkák! A Madarak sokszor zajosak!
macska!
Én panelba lakok 9. emeleten, tökéletesen megvagyunk így, jól érzi magát, van elég tere, szabadsága, még bogarakra, és legyekre is vadászik amik bejönnek az ablakon:)
De amúgy nem volt világos,hogy feltétel -e, hogy rágcsáló vagy madár legyen :D Ha igen,akkor bocsi:$
És akkor én már a rágcsálót választanám..személy szerint.
Nekem van panelban papagájom is és hörcsögöm is. A hörcsög éjszakai állat, szóval ha szeretnél aludni, akkor éjszakára nem szabad bent hagyni nála semmi olyant, amivel zajonghat. A papagáj nappali állat, ÉJSZAKA ALSZIK!
(2 hörcsög, 1 hullámos és 5 nimfapapagáj gazdája)
Ha mindenféleképpen rágcsáló kell: mongol futóegyér: [link]
hörcsög, törpehörcsög, egyiptomi fűegér, elég sokféle van...
Még esetleg hüllőt is tarthatsz, pl gekkót vagy kisebb gyíkokat, teknőst...
Madarat én elvből nem tartanék lakásban, csak akkor hogyha akkorra helyem lenne, hogy 1 teljes szobát rá tudnék áldozni, hogy madarakat tartsak, és egy egész szépen berendezett helyük legyen...
Az én madaraimnál az a helyzet, hogy a hullámosom akkor se jön ki a kalitkából, ha nyitva van a kalitka ajtaja, az 5 nimfám közül 1 folyamatosan kint van (csak enni és aludni jár a kalitkába, de gyakran alszik kint az éjjeli lámpám talpán mellettem, ha nagyon sokáig alszom, akkor odamászik a párnámra, és az orromat vagy a hajamat kaparászva ébreszt), 2 nimfám nem szeret kint lenni (annyira, hogy ha ki is nyitom nekik az ajtót, akkor kiállnak kicsit, aztán megfogják az ajtót és behajtják magukra, és beülnek a rúdra vagy a hintára), a maradék 2 pedig, ha kijön, akkor tesznek néhány kört, aztán letelepednek a kalitka tetejére egy kicsit, és visszamennek.
Ez mind panelban. :-) Önálló lények, tudják ők pontosan, hogy mit akarnak, egyáltalán nincsenek rabságban, és nem is zajosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!