Kihez forduljak, ha a nagytestű kutyám elpusztult? El kellene szállíttatni, de nem tudom hogy az állatorvost hívjam, vagy a menhelyt, vagy kit?
Figyelt kérdés
2012. okt. 3. 14:04
11/15 anonim válasza:
Én sem ásnám el, ki tudja milyen mérgező anyagok szabadulnak fel lebomlás után. Fehérváron is biztos van valami lehetőség, egyenlőre csak olyat találtam, akik az elütött állatokat viszik el.
12/15 anonim válasza:
10. voltam. Ha esetleg megoldható és az otthoni temetést választjátok, adok még egy tippet. Koporsót azért valszeg nem készít az ember, de az imádott kutyáját nem dobja bele csak úgy a gödörbe. Mi úgy csináltuk, hogy egy nagy lepedőre rágurítottuk, és a lepedő két végére kötöttünk kötelet és úgy engedtük le szépen lassan. Nem árt (ha van kéznél) meszet dobni a gödörbe, mert az fertőtlenít. Miután leengedtük, betakartam még lepedővel, rongyokkal és utána kezdtük rászórni a földet. Ha nem kertes házban élsz, akkor is -mint ahogy már más is javasolta- keressetek egy erdős részt, vagy valamit, ahol megadhatjátok a végtiszteletet. Hidd el, nem lesz jó érzés, ha elviszik, csak dögként fogják kezelni.
13/15 anonim válasza:
Egyáltalán nem kell semmilyen fertőtlenítő, mész vagy akármi. Egy olyan gödör kell ahol legalább 40 cm a föld alatt van a kutya bármelyik része.
14/15 anonim válasza:
#6-nak
Nem azt mondtam, hogy mérje le, csak szólok, ha elviteti, kifizettetik a hamvasztás költségét. Ezért szokták a lovat is elásni (kiscsikót szabad, lovat elvileg nem).
15/15 anonim válasza:
Kedves 7. válaszoló! Olvasd már el az 1. választ....Nah azt én írtam, rákérdeztem, tessék...Onnantól vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!