Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Kihez forduljak, ha a nagytest...

Kihez forduljak, ha a nagytestű kutyám elpusztult? El kellene szállíttatni, de nem tudom hogy az állatorvost hívjam, vagy a menhelyt, vagy kit?

Figyelt kérdés
2012. okt. 3. 14:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én sem ásnám el, ki tudja milyen mérgező anyagok szabadulnak fel lebomlás után. Fehérváron is biztos van valami lehetőség, egyenlőre csak olyat találtam, akik az elütött állatokat viszik el.
2012. okt. 3. 14:37
 12/15 anonim ***** válasza:
10. voltam. Ha esetleg megoldható és az otthoni temetést választjátok, adok még egy tippet. Koporsót azért valszeg nem készít az ember, de az imádott kutyáját nem dobja bele csak úgy a gödörbe. Mi úgy csináltuk, hogy egy nagy lepedőre rágurítottuk, és a lepedő két végére kötöttünk kötelet és úgy engedtük le szépen lassan. Nem árt (ha van kéznél) meszet dobni a gödörbe, mert az fertőtlenít. Miután leengedtük, betakartam még lepedővel, rongyokkal és utána kezdtük rászórni a földet. Ha nem kertes házban élsz, akkor is -mint ahogy már más is javasolta- keressetek egy erdős részt, vagy valamit, ahol megadhatjátok a végtiszteletet. Hidd el, nem lesz jó érzés, ha elviszik, csak dögként fogják kezelni.
2012. okt. 3. 14:42
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kell semmilyen fertőtlenítő, mész vagy akármi. Egy olyan gödör kell ahol legalább 40 cm a föld alatt van a kutya bármelyik része.
2012. okt. 3. 14:51
 14/15 anonim ***** válasza:

#6-nak

Nem azt mondtam, hogy mérje le, csak szólok, ha elviteti, kifizettetik a hamvasztás költségét. Ezért szokták a lovat is elásni (kiscsikót szabad, lovat elvileg nem).

2012. okt. 3. 15:08
 15/15 anonim ***** válasza:
Kedves 7. válaszoló! Olvasd már el az 1. választ....Nah azt én írtam, rákérdeztem, tessék...Onnantól vége.
2012. okt. 3. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!