Képesek lennétek arra, hogy állatorvosok legyetek?
Szia.
Nekem nagyon álmom,hogy állatorvos legyek.
Igaz kémiából kettes voltam most 10.évvégén,de őgy hogy 3.02-re álltam :@
Na mindegy,bioszbol leérettségizek majd és mindenképp megpróbálom az állatorvosit.
Volt egy időszakom,amikor én is így gondoltam,de sokkal jobb arra gondolni,hogy hány álatot menthetsz meg,és ha belegondolsz,amikor elaltatsz egy állatot az is a segítségnek számít,mert végülis ha már altatni kell,valószínűleg jobb neki úgy.
Nehéz munka,de egyben szép is.
Az orvosi pálya,akár emberi,akár állati, nagyon sok komoly döntéssel jár.
Addig,amíg az emberek eldönthehik,hogy pl.lekapcsolnak egy agyhalott rokont a lélegeztető gépről, addig egy ártatlan,kidobott, senkinek nem kellő állatról neked kellene dönteni,hogy élhet,vagy nem.
Ha nem jutottál el arra a szintre,hogy döntést hozz, ne bánd,hogy nem készülsz állatorvosnak.
Figyelmedbe ajánlom az Animal Planet/Állatmentések sorozatait, ott pontosan megtudhatod,hogy mit meg lehet tenni egy állatért.
Becsülendő példát vehetnénk róluk!!!!!
Hát, szerintem mindenki így van vele az elején, elvégre azért megy oda, mert segíteni akar.
Aztán gondolom idővel hozzászokik, és felfogja, hogy nem az ő hibája, ha nem tud segíteni valakin. Meg érzéketlenebb lesz, és nem élőlényként látja a beteget, hanem feladatként. De ez természetes, másképp nem lehet lelkileg bírni az ilyen munkát, ha nagyon beleéled magad.
Én most végeztem a suliban , megyek tovább tanulni , de nem állatorvosnak , nem tudnám megcsinálni sztem !
Aztán ki tudja , de viszont én minden nap megyek az állatorvosommal mint "aszisztens " tegnap előtt voltunk egy kutyánál és elütötte az autó , valahogy a fejére mehetett rá , mert az egyik szemét kinyomta ahogy ráment .
Nagyon sajnáltam , elaltattuk és visszahelyeztük a szemgolyót .
Néha olyan nehéznek tűnik , de jó érzés tudni hogy megmentettünk a kutya életét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!