Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Melyik állat tartása a legolcs...

Melyik állat tartása a legolcsóbb?

Figyelt kérdés
2009. aug. 1. 14:15
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
66%

A halak, de ők roppan tunalmasak ugye, csak vannak gyakorlatilag, mint egy dekoráció. Illetve nagyon meg kell választani a fajtát, mert vannak nagyon macerás halak, hőre nagyon érzékenyek, stb.

Szerintem egy hörcsöggel jársz legjobban. Az össz dolog vele, hogy cserélni kell az almot. Az alom ugye nem drága, csak 3-4 naponta cserélni kell, hogy ne legyen büdös, de nekem volt már másfél hétig is alatta, nem volt büdös : )

A kajájuk is sokáig kitart és nem drága, és aranyos jószágok : )

Ha valami nagyobbat akarsz, tengerimalac, az kb ugyanilyen kaliberű, méretbeli változásokkal.

2009. aug. 1. 14:39
 12/25 anonim válasza:
26%
Egyértelmüen a döglött macskáé!!! Ott marad ahova teszed, nem kell etetni, és még alom sem kell! Kedves kis állat!
2009. aug. 1. 14:43
 13/25 anonim ***** válasza:
32%
Tengerimalac.
2009. aug. 1. 14:45
 14/25 anonim ***** válasza:
29%
kakas
2009. aug. 1. 14:49
 15/25 anonim válasza:
39%
hajtetű
2009. aug. 1. 14:57
 16/25 anonim válasza:
77%
Főként a hörcsögöt ajánlanám azon belül is az Szíriai Aranyhörcsögöt mert annak: csak szárazeledel és viz kell mig a kicsit problémásabb Dzsungáriai Törpehörcsögnek: kell mindennap lédus zöldség vagy gyümölcs és a száraz eledeles étel dobozai után érdemes mindig más fajtát venni mert érzékenyek a tulzott eggyoldalu táplálkozás miatt de nem vészes a törpehöri nekem az van most de volt már aranyhörcsögöm is csak az nem igényelt sok munkát nagyon.
2009. aug. 1. 15:12
 17/25 anonim ***** válasza:
49%

Én a tengerimalacot nem javaslom. Amikor én vettem az enyémet, azt hittem körülbelül annyiba fog kerülni az eltartása, mint a hörcsögé. Csakhogy nem... rengeteget enne, főleg nyáron. Legtöbb eledel amit szeret elég húzós árú és egy nap alatt bepusztítja... gondolok itt a fejes salátára és a kígyóuborkára. Elég nagy terrárium kell neki, és ha meghallja a zacskócsörgést, elvesztél. Szóval szerintem... hagyd ki.

A hörcsög az már más. Szerintem ha jót akarsz, vegyél hörcsögöt. Forgács kb 300 Ft. Mag is annyi kb. A többi meg úgyis a hűtöben van, pl alma, répa. Ha már van terrárium vagy kalitka akkor vegyél inkább azt.

Halat ne. Túl macerás. Ahhoz minimum el kell olvasnod valami akvarisztika könyvet. Ezenkívül ha levegőztetőt is vennél, az többezer forint.

Vadászgörényt se... több húst eszik, mint Te. Sokan panaszkodnak, hogy büdös, igaz én nem tapasztaltam. De vadászgörény tartásáról is minimum egy könyvet el kell olvasni. :S

2009. aug. 1. 15:23
 18/25 anonim ***** válasza:
45%

Házi légy.

Egyébként szerintem (eddigi háziállat-tartási tapasztalataim alapján) a sziámi harcoshal. Viszonylag kis helyen is elfér (nincsenek olyan méret-követelmények a tartására, mint a többi hal számára, eredeti élőhelyén sekély vízben él), a szoba-hőmérsékletű édesvíz megfelel neki, szűrő nem szükséges (nem bírják az úszói az áramlást), keveset eszik (nem is szabad sokat adni neki, mert hízásra hajlamos).

2009. aug. 1. 15:23
 19/25 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem a halak tartása elég drága lehet, az akvárium, a tisztítóberendezés, stb. modnjuk nem értek hozzá.De őersze ha kaótelepen laksz akkor ez ideális, de szerimntem nem olcsó.Én a macskát tudnám ajánlani, főleg ha kertes házban laksz, mert csak a kaját kell megvenned neki, de persze sok egyéb más dolgot is vehetsz neki, cicaágy, stb., de az nem fontos.Mindez függ attól is h a háziállatot a házban, avgy épp kinn a kertben akarod tartani.

Nekm 2 cicám és 2 kutyám van.:DImádom őket, de mind kinn vannak.

2009. aug. 1. 15:24
 20/25 anonim válasza:
80%
Achát csiga. Először is ősztől-tavaszig beássa magát a földbe és alszik. Időnként meg kell locsolni, hogy ne legyen száraz a föld. Március-április magasságában kiveszem a földből kézmeleg folyó csapvíz alatt megmosom, ekkor ébrednek fel. Cserélem a földet, majd a táplálékuk, amit szinte nyáron fillérekért lehet kapni, saláta, alma, répa, uborka, szárított tojáshéja, jó apróra összezúzva (abból építi a házat). Nyáron 2-3 havonta elég a földet kicserélni. Nem betegszenek, nem kell oltani. 8 évig elélnek szakszerű tartás mellett.
2009. aug. 1. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!