Miez a dolog amit ide rakot ez a darázspók?
lehet nőstény pók, csak még fiatalés azért pici
egy cikkből:
Lábfesztávolsága a kifejlett nősténynek 3,5 - 7 cm. Tehát a kifejlett nőstények közt is igen nagyok a méretkülönbségek.
Mivel hazánkban nem védett (közeli rokona, a karéjos keresztespók - Argiope lobata - védett), érdemes megpróbálni a terráriumi tartását. Látványos és könnyen tartható. A terrárium mérete minimum 25x25x25 cm, ha ettől nagyobb, az nem baj - növelheti állatunk komfortérzetét. A talaj lehet virágföld, homok, tőzeg, vagy ezeknek a keveréke. A talajnak komolyabb szerepe nincs azonkívül, hogy a nyirkosan tartásával biztosíthatjuk a megfelelő páratartalmat. A terrárium berendezésénél ügyeljünk arra, hogy minél több mászóág, és olyan elem legyen a terráriumban, amelyhez a pók kényelmesen elkészítheti a kerekhálóját. Az etetése sem okozhat különösebb gondot. Ami a hálójába fenn akad, az garantáltan zsákmány lesz. Hihetetlen gyorsasággal szövi be a hálóba tévedt áldozatát.
Szaporítása sem okozhat különösebb problémát. Amennyiben kifejlett nőstényt fogtunk nagy utótesttel, rövid időn belül kokont fog rakni az állatunk. Pároztatás esetén a hímet rakjuk be a nőstény terráriumába, aki hamar heves udvarlásba kezd a háló szélénél, majd egyre közelebb merészkedik a nőstényhez. Párzás után a nőstény szereti megenni a hímet. A lerakott kokonból végül 80-100 kispók lát majd napvilágot, melyek felnevelése nem okoz különösebb gondot. Szüleikhez hasonlóan mohón fogyasztanak el mindent, ami a hálójukba kerül.
bizony az a pici a him pók :D télen nem tudom mi lesz a pókokkal, ha jól tudom "elrepülnek" téli búvóhelyet keresve és átellelnek hogy tavasszal megint "repüljenek" -ökörnyál- (felmásznka valami magashelyre és a egy köteg hálóból ejtőernyő félét csinálnak)
de szerintem ha terráriumban tartod és adzs neki továbbra is kaját akkor nem fog telelni, hiszen nem tud hova menni, de lesz kaja amit egyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!