Hogyan gyűrted le a lelkifurdalásodat egy állat elaltatása miatt?
Nagyon rosszul érzem magamat, mert ma az én döntésemre altattak el egy cicát. Nem is az enyém volt, hanem a szomszédé. A cicát elütötték, és a mi kertünkbe vonszolta be magát. Ezt idegenek mondták el később, mikor becsengettek hozzánk. Akkor megkerestem a cicát, egy bokor alatt szenvedett. Kihívtam az állatorvost, de azt mondta a gerince súlyosan sérült, nagyon szenved, és vagy szörnyű kínok közt pusztul el, vagy el lehet altatni. A szomszéd nem volt itthon, hirtelen kellett döntenem egy állatról, akinek nem én vagyok a gazdája. Végül kértem az injekciót, törölközőt tettem a cica alá, és elbúcsúztam tőle a gazdi nevében.
A gazdája később szomorúan elismerte, hogy jól döntöttem, de én rosszul érzem magamat. Mondjuk most, hogy így kiírtam magamból, végre tudtam sírni egy kicsit.
Itt temettem el a kertben a cicát, a szomszédnál most nem olyanok a körülmények.
Nem, én nem voltam ebben biztos, hogy jól döntöttem, ugyanis világéletemben eutanázia-ellenes voltam (állatok tekintetében is). De abban a percben, mikor dönteni kellett, tényleg csak arra tudtam gondolni, hogy ez a cica már órák óta itt szenved, és hát amit az orvos felvázolt, hogy mi vár rá... arra jobb nem gondolni. :(
A szomszéd nem hibás ebben szerintem, egyszerűen kijárós cica volt. Az én macskám is kint lakik a kertben, de ő soha nem menne a telek határain kívülre, aminek nagyon örülök.
Köszönöm a válaszokat, az uszkárt én is nagyon sajnálom. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!