Mégis mivel lehet az állatokat kordában tartani (ahogy mások hívják "nevelni"), ha nem fizikai agresszióval?
Nálunk jutalomfalattak sikerült elérni.
Victoria Stilwell sem veri se nem fenyíti a kutyákat egyáltalán és abszolút nem erőszakos velük mégis hallgatnak rá. Vajon miért? Nézz utána a módszerének!
Tiszteletnek hívják, el kell érni, hogy a kutya előtt legyen tekintélyed és tiszteljen téged, ez a kulcsa a dolognak. Próbálkozásai lesznek, főleg, amíg kamasz, de ezt nem erőszakkal kell megoldani.
Gondolj csak bele, ha erőszakkal neveled a gyereked tisztelni fog? Nem, félni fog tőled, ugyanez igaz a kutyákra is.
ÉS itt most a verésről van szó, mert a kutyák esetében 1-1 grabancrázás vagy lenyomás bizony kell néha, de ez nem agresszió.
2 hónapos kutya nem tudom miylen bűnt tud elkövetni,amiért pofon jár.
Én is adtam néha 1-2 atyai sallert,de az kamaszkori "lázadozásokra" volt,amikor már tudja mit lehet és mit nem,mégis bepróbálkozik például le akar dominálni.Ilyenkor szerintem egy fizikai inger jó,mert kizökkenti és visszavesz az arcából. De én ezt nem tartom verésnek,csak annyira jó,hogy az ő nyelvén jelzed felé,hogy túl messzire ment és baromi gyorsan fejezze be.
Mindig arányos kell,hogy legyen az elkövetett bűn és a hozzá tartozó visszajelzés,büntetés mértéke... egy 2 hónapos kutya még nem tud semmit a világról,kicsi,játszik,rosszalkodik. Szerintem a saller meg a rángatás még sok egy ilyen kicsi kutyának.
"Csak az után képesek tanulni az embertől, amikor már világossá vált számukra, hogy az ember erősebb, mint ők."
hát nézd,erre csak annyit tudok mondani,hogy az intelligens állat megy a saját feje után,mert meggondolja megéri e azt csinálni amit te mondasz. A könnyen idomítható kutyák a "butábbak",egyszerűbbek bármilyen hülyén is hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!