Attila551122 kérdése:
Nem vicc! Egy tyúk átlag mennyi tojást tojik életében?
Figyelt kérdés
tojás2012. júl. 30. 15:47
1/5 anonim válasza:
Évente kb 300 tojást tojik egy tyúk, a nagy átlagban. De hogy mikor főznek belőle levest?
2/5 anonim válasza:
Én úgy tudtam, hogy minden nap tojik egyet. (ha nincs kakas)
3/5 anonim válasza:
A mai modern hibridek kb. 300 tojást tojnak 52 hét alatt, míg az őshonosok 130 körül. Elsőnek válaszolónak: Egy őshonost kb 3 hónapos korában levágva jó leves lesz belőle, és kb 6 hónaposan pörköltet. Ha hús brojlerről van szó (modern hibrid) annak kb 2 hónap a teljes tenyészideje, ha jól tudom őt már egy 1 hónaposan levágják levesnek.
4/5 anonim válasza:
Előző vagyok. Annyi hozzá kell tenni, hogy az 52 hét után a tojás termelése a tojó rohamosan csökken, ezért leszokták vágni 53 hét után. Kb 20-22 hetesen kezd el tojni.
5/5 bmxboy33 válasza:
én 13 éves vagyok hűlyeségből vettem egy pici csirkét már másfél éves tójótyuk volt ojan hogy 1 nap 2 -t is tojt minden nap tojik 1 év alat 322 tojást tojt nem vágom le mert házikedvencem :D meg sokkat is tojik de nagyon jo tartásban is van mert egész udvarban él akadály mentesen ! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!