Mit csináljak a hangyáinkkal? Nagyon sok van bent a lakásba-kertes házban lakunk!
Én a piros Raid-et használom már régóta, minden mászó rovart elpusztít.
Nálunk az ablaknál jöttek, de rengeteg! A fal kb fekete volt, én ilyet még nem láttam, épphogy csak a függönyt nem tépték már le :)
Ezek nagyobb hangyák voltak és iszonyú gyorsak. De 3 hetente lefújom ahol jönnek (meg ahol úgy gondolom, azóta hál istennek egy darab sincs.)
Nekünk emeletes házban (valószínűleg) a parketta alatt voltak apró (tényleg nagyon apró) barna színű, igen kemény páncélú (szabad kézzel nem lehetett szétnyomni őket) hangyák. Nagyon sokféle hangyairtót kipróbáltunk, de legjobban a Protect egyik hangyairtója jött be.( [link]
Ezt a kis tasakot felragasztod a falra, bútorra, akárhová alulra a talpához, és majd ők széthordják maguknak. Mivel a kifejlett hangyákat nem öli meg, ezért megkóstolják, és beviszik a bojba is. A peték és lárvák fejlődését gátolják, így a relative hamar természetes halált haló kifejlett példányok után nem lesz utánpótlás. Nálunk egy-egy szobába volt hogy 3 ilyen tasak is elfogyott, de azóta sincs hangyánk. Mondjuk mi otthagytuk azt a tasakot amibe van még, hátha jön egy új csapat és még csírájában elfojtjuk őket.
Érdemes őket beidomítani.
Nagyon szorgosak, sok hasznos munkát el tudnak végezni.
1. A látható helyen levő hangyákat fújd le hangyairtóval! (mind jó, amit a többi válaszban találsz, ... meg a boltban)
2. Alapos takarítás (minden apró földre, szőnyegre ejtett ételdarabka odavonzza a hangyacsapatokat a lakásba)!
3. Ezek után minden nap egyszer moss fel, hogy ne kaphassanak szimatot.
4. Ha nincs hobbiállat, kisgyermek a házban, szórj le hangyairtó port a problémás helyekre (ajtó-küszöb rések, konyhabútor, -asztal, kamra sarkai...)! Ha van kutyád, macskád, kisgyermeked, ismételgesd csak az 1-3. lépéseket.
KIVÁLÓAN BEVÁLT! MEGÉRI A MUNKÁT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!