Debreceniek! Nálatok is dög szag van?
Látod, ezért kell a fülledt Alföldről felköltözni a hegyekbe és friss hegyi levegőt szívni. :)
üdv,
egy hegylakó:)
Én a hegyekben lakok, de itt is szabályosan dög- illetve moslékszag van, amikor ilyen fülledt a levegő.
Nézz szét a kertben, a ház körüli részen, hogy nincs-e ott valami elhullott állat. (Elképesztő, hogy egy kicsi madár is mekkora bűzzel tud járni!)
Ha csupán a fülledtség az oka, akkor talán azt lehet csinálni, hogy slaggal lepermetezed az ablak alatti részeket vízzel, sőt akár magasra a levegőbe is mehet ilyen permetszerűen víz. Nálunk tavaly volt nagy bűz hajnali és esti időszakokban, valamennyit segített rajta.
Illetve érdemes beszerezni légfrissítőket és sajnos, amíg véget nem ér ez az időszak, addig fújni.
21:48 vagyok
Ha esetleg segít, akkor nálunk éjfél körül kezd büdös lenni, hajnali 2-3 körül rémes, de sokszor reggel 8 után még rémesebb, szavakkal már leírhatatlan.
Ha hajnalban és reggel is így van, akkor az 10 óra körül szűnik meg.
De előfordul, hogy hajnali 3-4 körül elmúlik. udom, ez így zavaros, de meg kell figyelni, nálatok hogy van.
Ha pl. szelesd az idő akkor ki lehet nyitni az ablakot, hozzánk legalábbis akkor nem jön be a szag, csak a friss levegő.
Ha az egész éjjel és hajnal büdös, akkor általában este 6 és 10 között lehet szellőztetni. Ill. napközben, mert olyankor általában nincs büdös, viszont akkor meg csak a meleg jön be most...
Egyébként jó, hogy kiírtad a kérdést, én is ezen gondolkodtam a napokban, mert nálunk is évek óta ez van. Másokat kérdeztem, de náluk nincs, ezért pár hete minden időmet nyomozással töltöttem, hogy kitől jön a szag. Pl. mindenkit végigkérdeztem, hogy főznek-e éjjel valamit (ugye a moslékszag) de nem... :) Össze is gereblyéztem itt mindent, hogy szellőzzön a talaj, de hiába. Szerintem valahogy a növényekhez és a földhöz lehet köze pl., hogy párologtatnak, de mivel nagyon meleg van és nincs légmozgás megragad ez a szag és kicsit talán el is kezdenek ott rohadni a dolgok. Vagy nem tudom, utána akartam nézni, de nem nagyon találtam semmit.
Bocsi az elírások miatt, én most szellőztetek és ilyenkor nem szoktam lámpát kapcsolni, de így meg a billentyűzetet nem látom. :D
Ja és nem nyolcat akartam írni az elején, hanem 7 órát. Elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!