Cserebogár a falban?
Egész éjjel itt kapart a fejünknél a cserebogár a falban. Ma addig kerestem, míg meg nem találtam. Ott van a fal tövében egy kis lyukban, lehet látni is. A kérdésem az lenne, hogy tudnám kiirtani? Van itthon formalin, arra gondoltam egy vattát átitatnék vele és beledugnám a lyukba. Ez hatásos lehet? Emberre nem ártalmas a formalin belélegzése? Kérlek szépen benneteket segítsetek, mert nagyon idegesítő, ahogy kaparászik a falba.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem értem, hogyan kerülhet a falba??
Szerintem inkább szedd ki óvatosan és engedd szabadon.Olyan aranyos bogárka, miért kéne elpusztítani?Hisz már olyan kevés van abból is!
Kevés a cserebogárból??? Annyian vannak mitn a nyű! Nálunk, mikor beindult a cserebogárszezon, félő volt, hogy ha kimegyünk, véletlenül beszippantunk párat a levegővel.... -.-" Nem beszélve arról hogy lerágták a leveleket.
Nekünk is sokszor van a falban, de elég vastag, ezért nagyon ritkán jutottak csak ki.
Ha lehet látni is akkor szerintem szúrkálj be valamivel...
Hát igen, nem tudom merre lakhat az első két hozzászóló, hogy ott nincsenek cserebogarak, irigylem őket! :)
Nálunk rengeteg van (Dél-Alföld), szinte már ütik ki az ember szemét. Utálom őket nagyon. Valahogy megpróbálom vegyszer nélkül kipiszkálni, bár elég szerencsétlen helyen van.
Még egyszer köszönöm szépen a válaszokat!
-a
:)
Szegeden is sok a cserebogár. ki kell valahogy csalogatni, aztán szépen meszeld be a lyukat.
Egyik ismerősöm vályogházban lakott. Ott majdnem minden nyáron előjött ez a probléma. Valahogy beették magukat azok a rohadt kis dögök a vályogtéglák közé és időnként kaparászni kezdtek. Néha a parketta díszléceket kellett megbontani a falnál, hogy ki tudja szedni őket.
Eltávolításukhoz egy 100-as szöget és egy harapófogót használt. (Harapófogóval fogni a szöget, a szöggel meg a bogarat.)
Ha vannak tyúkjaid, add oda nekik az elfogott bogarat, számukra valóságos csemege, pillanatok alatt ízekre szedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!