A biológia órán felboncolt állatokat milyen módon ölik meg?
Saját vélemény. Szerintem a fagyasztás eléggé fájdalom mentes és nem roncsol ha nem hagyod bent sokáig.
(csak a kérdésre válaszoltam)
Köszi a válaszokat.
második-harmadik: Akkor te gondolom sose ettél még marhát, az is emlős, tényleg szigorúan tilos elpusztítani. :D
Egyébként halat, hörcsögöt, gilisztát szeretnék boncolni. Értelemszerűen a hörcsög legkevésbé fájdalmas elpusztítása okoz fejtörést.
NEHOGY FAGYASSZ!!!! Nagyon roncsolja a belső szerveket.
Giliszta: 8-10 %-os (százalékos) alkoholba rakd 15-20 percig. 20 perc után lemosod, és boncolhatod.
Hal: 25%-os vizes uretánoldatot, vagy más, vízoldékony altatószert használj! Egy-egy altatószerrel jól átitatott vattát a vízből kiemelt halak kopoltyúfedői alá helyezzük; a kopoltyúhámon át a gyorsan felszívódó uretán kb 1 óra alatt elpusztítja az állatot. A kimúlt állatról lemossuk a nyálkát, és boncolható.
Hörcsög: az állatokat tartalmazó edénybe kloroformmal vagy éterrel bőségesen átitatott vattát teszünk. Gondosan lezárjuk, légmentesen!! Elcsendesedik, elalszik, elpusztul. 1 óra múlva ellenőrízd:
- emelkedik-e a mellkasa = lélegzik-e
- ha a szemét kis szőrszállal ingereljük, vagy zseblámpával belevilágítunk, akkor megmozdítja-e a szemhéját.
Ha nem, akkor a hörcsög boncolható.
Forrás: Összehasonlító anatómiai praktikum, szerkesztette Zboray Géza. Amúgy nagyon ajánlom ezt a kétkötetes könyvet, ha behatóbban akarod tanulmányozni az állatok belső felépítését. Ha érdekel az állatszervezettan, akkor ez a könyv alapmű :)
polarbeer
Köszönöm szépen a választ. :) Fogorvosi egyetemre szeretnék menni. Gondoltam hasznos lenne egy picit élőben is ismerkedni azokkal a szervekkel amikről eddig csak könyvekben olvastam. Másrészt szeretném szokni a látványt: vér, szervek, szövetek stb. Ezért akarok boncolni, de érzelemszerűen az ember lesz majd a szakterületem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!